Edirne'den Kısa Kısa

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Mecidiye'nin ormanlık kesiminde kalker ocağı açılmasına tepki gösterdi.

Bircan, yaptığı yazılı açıklamada, doğa ve turizm incisi Mecidiye’nin ormanlık alanına yapılmak istenen kalker ocağını engellemek için yoğun mesai harcadığını ifade etti.

Ormanlık alanda açılmak istenen ocağın doğaya zarar vereceğini savunan Bircan, açıklamasında şunları kaydetti:

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş'a Mecidiyemizde yapılmak istenen doğa katliamını anlattım. Başkandan destek sözü aldım. ÇED Genel Müdürüne de konuyu anlattım. Açılmak istenen ocağın ortaya çıkaracağı çevre felaketinin ve tehlikenin boyutlarını ifade ettim. Genel Müdür de konuyu araştıracağını, ormanlık alanlara ocak açılmasını onaylamadıklarını ifade etti.'

- Gezici Diş Tedavi Aracı hizmete başladı

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Edirne Otizm Derneği ve Edirne Bedensel Engelliler Dernekleri ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında alınan gezici diş tedavi aracı hizmete başladı.

Edirne il genelinde köylerde yaşayan engelli bireyler ile 65 yaş üstü ve çocuklara ulaşmayı hedefleyen araçta diş hekimi ve protez uzmanı yer alıyor.

Özellikle ağız sağlığı yönünden yüksek risk grubunda bulunan engelli bireylerin tedavi süreçlerinin sağlıklı bireylere göre daha zahmetli ve uzun sürdüğünü ifade eden yetkililer, bu nedenle düzenli kontrollerin ve koruyucu ağız ve diş sağlığı uygulamalarının önemine vurgu yaptı.

Gezici Diş Tedavi Aracı ilk olarak Büyükdöllük köyünde yaşayan vatandaşların diş bakım ve tedavilerini yaptı. Mobil araç içinde tedavileri yapılan hastalar uygulamadan memnuniyetlerini dile getirdi.

- ''Minik Yüreklerden Ezgiler” isimli konser verecek

Edirne Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Edirne Belediyesi Çocuk Korosu “ Minik Yüreklerden Ezgiler” isimli konser verecek.

Edirne Belediyesi Çocuk Korosu’nun vereceği konser; 11 Mart Cumartesi Günü saat 15.00’te Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gerek çocuk korosu gerekse halk ve sanat müziği korolarının çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini ifade ederek, konserlerin ücretsiz olarak izlenebileceğini kaydetti.

Kaynak: AA