Edirne'de Hemşirelere Eğitim

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde hemşirelere yönelik ''ameliyathane hemşireliği'' konulu eğitim programı düzenlendi.

Hastanesi Başhekimi Selahattin Kat, etkinlikte yaptığı konuşmada, 2014 yılında sertifikalı eğitim programlarını başlatmasıyla hemşirelerin belirli alanlarda branşlaşmaları ve kendi istedikleri alanlara yönelmelerinin sağlandığını belirtti.

Ameliyathanelerin özel eğitim almış kişilerin hizmet verdiği birimler olduğunu ifade eden Kat, şunları kaydetti:

''Bakanlığımızın 2014 yılında sertifikalı eğitim programlarını başlatmasıyla birlikte ekibinin içinde önemli bir yere sahip olan hemşirelerin belirli alanlarda branşlaşmaları ve kendi istedikleri alanlara yönelmeleri mümkün olmuştur. Bunlardan biri de ameliyathane hemşireliği sertifikalı eğitim programıdır. Ameliyathaneler, ciddi ekip iş birliği gerektiren, özel eğitim almış insan gücünün hizmet verdiği birimler olarak ön plana çıkmaktadır. Açmakta olduğumuz bu eğitim programı sonucunda ameliyathane hizmetlerinde bilgi ve becerinizin artırılmasıyla görev yaptığınız hastanelerde daha faydalı hizmet vermeye fırsat bulacaksınız. Eğitim programımızın ilk öğrencileri olarak sizlere meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Ameliyathane hemşirelerinin sertifikalandırılması amacıyla dönemler halinde eğitim programlarınız devam edecektir. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.''

Verilen eğitimlere çeşitli hastanelerden 10 hemşire katıldı.

Kaynak: AA