Bu Haberi Okumadan Sınava Girmeyin

Yalova Üniversitesi ÖSYM Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak YGS sınavına girecek olanlara önemli ikazlarda bulundu.

Bu Haberi Okumadan Sınava Girmeyin
YGS sınavı 12 Mart 2017 Pazar günü Yalova’daki 25 sınav merkezinde yapılacak. Sınava 15’i engelli olmak üzere toplam 7 bin 35 kişi katılacak. Yalova Üniversitesi ÖSYM Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, sınava girecek olanların mağdur olmamaları açısından bazı hususlara mutlaka dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi. Her yıl sınavın saat 10:00’da başladığını ve 15 dakika sonrasına kadar imtihana girilebildiğini hatırlatan Hüseyin Yıldırım, "Ancak bu yıl bu uygulama değişti. Herkes saat 09:00’da sınavın yapılacağı salona alınmaya başlayacak ve saat 09:45’ten sonra kimse salona giremeyecek. Saat 10:00’da ise sınav başlayacak. Bu saatten sonra ise kimse içeriye alınmayacak. Bu konu çok önemli sınava girecek herkesin buna önemle uyması gerekiyor" dedi.

Geçici kimlik belgesi kabul edilecek

Yıldırım, vatandaşlara verilen geçici kimlik belgelerinin de bu sınavda kabul edileceğini dile getirdi. Yalova Üniversitesi ÖSYM Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, "Ayrıca sınava girişlerde, pasaport ve nüfus cüzdanı da geçerli sayılacak. Bunların dışındaki hiç bir belge geçerli olmayacak" diye konuştu.

Cumartesi gününe kadar sınav yeri gezilebilir

Öğrencilerin imtihana girecekleri merkezi 11 Mart 2017 Cumartesi gününe kadar gezebileceklerini hatırlatan Yıldırım, bu tarihten sonra sınav merkezinin sadece dışarıdan görülebileceğini içine girilemeyeceğini dile getirdi.
Kaynak: İHA