Başkan Akyürek, Akşehir'deki Belediye Yatırımlarını İnceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akşehir ilçesindeki belediye yatırımlarını yerinde inceledi.

Başkan Akyürek ilçede büyükşehir belediyesi tarafından yapılan yatırımları gezdikten sonra Akşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen proğrama katıldı.

15 Temmuz'u anlatan filmin ardından konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yeni Büyükşehir yasası uygulaması sonrası Büyükşehir Belediyesinin tarih yazmaya devam ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de milletin göğsünü darbecilere siper ederek ülkelerini koruduğunu belirterek şunları söyledi:

'Memleketimizin geleceğini tehdit eden bir darbeyi durdurdu. Bundan dolayı Türkiye düşmanları büyük bir üzüntüye girdi. 15 Temmuz'da halkımız kendi iradesini kan dökülmemesi için ortaya koydu. Asıl kahramanlık budur. Konya'da ve Akşehir'de de bu onurlu duruşu sergileyen hemşehrilerime teşekkür ederim. Allah bir daha böyle günler göstermesin.

16 Nisan da 15 Temmuz'un farklı bir yansıması olacaktır. Türkiye düşmanlarının, terör örgütlerinin heveslerini kursaklarında bırakmaya var mısınız? Bütün yatırımlar lider ülke hedefi için Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde başladığımız yatırımlara devam ediyoruz. Hedefe doğru yürümemiz ve vakit kaybetmememiz gerekiyor. Bundan sonra birçok yatırımla yolumuza devam edeceğiz. Hep birlikte çalışacağız ve Türkiye’yi hak ettiği lider ülke konumuna hep birlikte çıkaracağız.'

Daha sonra Akyürek, Medeniyet Okulu Projesi kapsamında düzenlenen 'Haydi Konuş Bakalım ve Haydi Bil Bakalım' yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Programın ardından Akyürek, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve beraberindekiler, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışması yürütülen Arasta Çarşısı ile İplikçi Camii'nde incelemelerde bulundu.

Akyürek son olarak yeni yapılan Akşehir Şehir Konağı'nın açılışını yaptı.

Kaynak: AA