Başbakan Yıldırım'ın Başdanışmanı Adilcevaz'da

Başbakan Binali Yıldırım’ım Başdanışmanı ve Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen Bitlis’in Adilcevaz ilçesini ziyaret etti.

Başbakan Yıldırım'ın Başdanışmanı Adilcevaz'da
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bitlis’e gelen Şen, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’u makamında ziyaret etti. Başbakan Binali Yıldırım’ım Başdanışmanı ve Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen’in ziyaretine Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, Aydınlar Beldesi Belediye Başkanı Arif Tusun, AK Parti Adilcevaz İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu ve İl Genel Meclis üyesi Halil Sergici de eşlik etti.

Adilcevaz’ı çok güzel bulduğunu ifade eden Şen, yaptığı çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Necati Gürsoy’u tebrik ederek, ilçeye yapılacak olan çalışmalar için destek olacaklarını söyledi.



Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, “İlçemiz Süphan Dağı eteklerinde yer alan ve Van Gölü’ne kıyısı olan tarihi ve doğasıyla yeşille mavinin bir arada bulunduğu güzel bir ilçedir. Osmanlı ve Selçuklulara sancak beyliği yapmış bu güzel ilçemiz bölgemizin en huzurlu yerlerinden biridir. İlçemiz tarihi yapıların ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Van Gölü’nde su kayağı yapılabilmekte ve aynı zamanda Süphan Dağı’na tırmanacak olan dağcılar içinde bir turizm merkezidir. İlçemizin tarıma ve hayvancılığa dayalı bir ekonomisi var. Tarım alanında ilçemizde dünyaca ünlü Adilcevaz cevizi yetiştirilmektedir. Bu güzel ilçemizin hak ettiği yerlere gelebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah sizlerin desteğiyle bu güzel ilçemizi hak ettiği yere getireceğiz” dedi.

Adilcevaz’da bulunan tarihi Ulu ve Tuğrul Bey camilerini ziyaret eden Şen, burada camilerin tarihi hakkında bilgiler aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA