Başbakan Başdanışmanı Şen Açıklaması 'Niye Evet Dediğini Evet Diyen Biliyor Ama Niye Hayır Dediğini Hayır Diyen Bilmiyor'

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkanı ve Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, hayırcıların çift direksiyonlu bir Türkiye istediğini söyledi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesinde organize edilen programa katılan Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkanı ve Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, Cumhurbaşkanlığı sistemi ve gündemdeki konularla ilgili açıklamada bulundu.

TÜGVA ev sahipliğinde Tatvan ilçesindeki özel bir restorantta verilen akşam yemeğinde STK temsilcileri ve TÜGVA üyeleriyle bir araya gelen Mustafa Şen, TÜGVA’ya pozitif ayrımcılık yapılmasını isteyerek, yeni cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili; “Olay şu; Türkiye çift direksiyonlu bir arabaya benziyor. Çünkü onun böyle olmasını istediler. Araba koleksiyonerlerinde bile böyle bir araba yok. Ama istiyorlar ki ülke böyle olsun. Hayır cephesindeki arkadaşlarıma sesleniyorum, kaç milyonsa hepsine sesleniyorum. Bir tanesi desin ki “Ben aldım, evimin önünde var çift direksiyonlu bir araba ve biz sabah kalkıyoruz eşim bir tarafta ben bir tarafta öyle gidiyoruz. Tek arabada iki direksiyon gidiyoruz” desin bir tanesi. Ya da bir tanesi desin ki “Biz ortak çift direksiyonlu bir araba aldık her sabah onunla gidiyoruz işe, iş görüşmesine filan.” Desin bir tanesi, yok böyle. Peki kendine öyle bir araba almıyorsun da madem neden ülkenin öyle olmasını istiyorsun.” Dedi.

“NEYE KARŞI ÇIKTIKLARINI BİLMİYORLAR”

Konuşmasının devamında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve hayırcıları eleştiren Şen, “Fakat son birkaç gündür anladık ki aslında ne dediklerini de bilmiyorlar. Neye karşı çıktıklarını bilmedikleri gibi neyi savunduklarını da bilmiyorlar. Peki delilleri ne delilleri Kemal Kılıçdaroğlu. Sayın Kılıçdaroğlu ne dedi; “Şimdi dedi ben merak ediyorum.” Ben de neyi merak ettiğini merak ediyorum. Acaba ne merak ediyordur. Diyor ki Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu; “E bu yeni sistemde, Cumhurbaşkanı bir partiden, başbakan bir partiden olursa ne yapacağız.” Günaydın, günaydın ne yapacağız. Kalkacağız, abdest alacağız, iki rekat namaz kılacağız, bir kahve içeceğiz, sonra bir tane kahve daha içeceğiz, sonra kırk tane daha içeceğiz ve uyancağıza abi. Çünkü akşam sekiz şişe rakı içmişizdir muhtemelen. Ancak 40 fincan kahveyle, bir abdest, bir boy abdesti soğuk suyla oda tabiî ki ve bir iki rekat namazla ancak uyanabilir, ayılabiliriz. Yahu biz beş senedir ne anlatıyoruz. 2012’den beri bu mevzu konuşuluyor. Deniliyor ki bu yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde başbakan olmayacak, yürütmeyi cumhurbaşkanı yürütecek, cumhurbaşkanı yardımcıları olacak. Bu kadar konuştuk, tartıştık bakın.” Diye konuştu.



“KILIÇDAROĞLU İÇİN 23 NİSANLARDA”

Evet diyenlerin neden evet dediğini bildiğini ancak hayır diyenlerin neden hayır dediğini bilmediğini öne süren Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, “Niye evet dediğini evet diyen biliyor. Ama neden hayır dediğini hayır diyen bilmiyor. Evet diyen neyi savunduğunu biliyor, neye karşı çıktığını da biliyor. Ama hayır diyen neye karşı çıktığını da, neyi savunduğunu da bilmiyor. Şimdi sırf Kemal bey için bir şey yapacağız. Kemal Kılıçdaroğlu için 23 Nisanlarda olur ya, öyle bir şey yapacağız. Senede bir gün ne yapalım.” Şeklinde konuştu.



“TEPEMİZİ KESMEYE ÇALIŞANLARIN KAFASINI KESERİZ”

Batının Türkiye’nin alıp başını gitmesinden korktuğuna dikkat çeken Mustafa Şen, şöyle konuştu: “Kıymetli dostlarım vesayet, bu sistem öyle bir kuruldu ki, Türkiye alıp başını gitmesin. Bunun adına çörçil; “kökünü sula, tepesini buda” demişler. Kökünü sulayacaksın Türkiye’nin kurumayacak, tepesini sürekli keseceksin fazla büyümeyecek. Ama diyorum ki şimdi; “Geldiğimiz süreçte bu büyük Türkiye’nin hiç birinizin suyuna ihtiyacı yok, hepinizi o suda boğacağız. Çünkü siz milyonlarca insanı öldürdünüz, katlettiniz. O döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Onun zamanı çok uzak değil. Bizim kimsenin suyuna ihtiyacımız yok. Ve kimsenin de tepemizi kesmesine müsaade edeceğimiz yoktur. Kafasını keseriz onun. Kafasını keseriz bir daha Türkiye’nin tepesini kesmeye kalkanın. Biz böyle bir Türkiye istiyoruz. Bu nedenle referandum çok çok önem arz etmektedir.”

Programın devamında ise, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bitlis Temsilcisi Cihat Veysel Aki ise TÜGVA’nın Bitlis’te ki faaliyetlerinden bahsetti.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, Cihannüma Genel Başkanı ve Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen’in yeni sistemi çok güzel anlattığını belirterek, yeni sistemin Türkiye’yi iki başlılıktan kurtaracağını ifade etti.

Düzenlenen toplantıya Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Erdal Necip Yardım, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan, Ak Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay, BİGİAD Bitlis şube Başkanı Cengiz Şahin, Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan, STK temsilcileri, TÜGVA üyeleri ve davetliler katıldı.

Kaynak: İHA