'Balıkesir'de Kadın' Fotoğraf Sergisi Açıldı

Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (BASAF) kadın üyeleri tarafından 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen 'Balıkesir'de Kadın' fotoğraf sergisi açıldı.

Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi Çağdaş Sergi salonunda gerçekleştirilen açılış törenine, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sanatseverler ve eser sahibi sanatçı kadınlar katıldı.

Altıeylül Belediye Başkanı Kafaoğlu, bir farkındalık oluşturmak ve kadın hak ve hukukunu gündeme taşımak amacıyla açılan serginin önemine değinerek, 'Kadınlar olmasa hayat felç olurdu. Kadınlar bizim annelerimiz, yol arkadaşımız, hayat arkadaşımız, başımızın üzerinde yeri var.' dedi.

Karesi Belediye Başkanı Yılmaz da Balıkesir'in sanatıyla, sanatçısıyla, müziğiyle, tiyatrosuyla yaşanılabilir, sosyal ve güzel bir şehir olduğunu belirterek, 'BASAF ile gurur duyuyoruz. Sanatı ile Türkiye'de ön plana çıkan bir hal almaya başladı. Emeği geçen ve sergiyi açan herkese teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

BASAF Başkanı Bahar Özmen, sergideki 35 fotoğrafın Balıkesir ve ilçelerinde çekildiğini söyledi.

Sergiyi nisan ayında Almanya'nın iki farklı şehrinde, yaz aylarında da Portekiz'de açacaklarını dile getiren Özmen, şunları kaydetti:

'Fotoğraflar, kadınımızın yaşamdaki yerini gösteriyor. Hedefimiz bu sergiyi Portekiz ve Almanya'ya götürmek. Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile birlikte gelen Portekizli bir heyet içinde bir belediye başkan yardımcısı vardı. O da yaz dönemi içerisinde kendi şehirlerinde bu sergiyi görmek istediklerini söylemişti. Umarım bu sergiyi hem Portekiz, hem Almanya'da açıp Balıkesir'i iyi bir şekilde temsil ederiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA