Aydın Tabip Odası Kadınları Unutmadı

Aydın Tabip Odası Başkanı Hakan Karagözlü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak kadınların baş tacı edildiği güzel bir dünya olması temennisinde bulundu.

Aydın Tabip Odası Kadınları Unutmadı
Aydın Tabip Odası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başta hekim kadınlar olmak üzere bütün kadınların gününü kutladı. Aydın Tabip Odası başkanlığında kadın üyeleri ile bir araya gelen başkan Hakan Karagözlü, kadın hekim üyelerine karanfil vererek günlerini tebrik etti. Hayatın bütün anlamlı yerlerinde kadınların olduğunu ifade eden Aydın Tabip Odası Başkanı Hakan Karagözlü, bütün kadınların emekçi kadınlar gününü kutlayarak, kadınların baş tacı edildiği güzel bir dünya olması dileğinde bulundu.

Kadınlar adına konuşma yapan Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Adalet Çıbık da “8 Mart’ta insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanması amaçlanmaktadır. Bugün erkek egemen sisteme karşı dayanışmayı büyütmek üzere çok daha fazla nedene sahibiz. Şortumuza, kahkahamıza, sokakta, markette, parkta dolaşmamıza, evlenmemize, boşanmamıza kaç çocuk doğuracağımıza, cinsel yönelimimize, kimliğimize yani hayatımıza dair her alana müdahale etmek istiyorlar. Taciz, tecavüz, kadın cinayetleri, çocuk istismarı ve kadının çalışma yaşamına yönelik zorbalıklar artarak devam ederken biz kadınlar erkek devletin cinsiyetçi politikalarına ‘hayır’ diyoruz. Laik demokratik ve barış içinde yaşayan bir toplumu hep birlikte öreceğiz. Başka bir dünyanın başka bir yaşamın mümkün olduğunu biliyoruz. Kadın sağlığı alanında mücadele eden biz kadın hekimler; 8 Mart Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nde yine kız kardeşlerimizle birlikteyiz. Kadınları yok sayan beden politikalarına, kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine, kadınlara yönelik her türlü baskı ve ayrımcılığa, güvencesiz ve esnek çalışmaya karşı kadın dayanışmasının bir parçası olmaya ve her yerde isyanımızı dile getirmeye devam edeceğiz. Yaşasın kadın dayanışması” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA