Atatürk'ün Serik'e Gelişinin 87. Yıl Dönümü

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 9 Mart 1930 yılında Serik ve Aspendos Tiyatrosu'nu ziyaretinin 87. yıl dönümü kutlandı.

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törene, Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan ve vatandaşlar katıldı.

Buradaki törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, Aspendos Antik Tiyatrosu'na geçti. Buradaki törende konuşan Kaymakam Şimşek, Atatürk'ün 6 Mart'ta İzmir'den Antalya'ya geldiğini, 9 Mart'ta ise Aspendos Antik Tiyatrosu'nu gezerek burada Seriklilerle buluştuğunu kaydetti.

Atatürk ve silah arkadaşlarının Osmanlı subayı olduğunu anlatan Şimşek, 'Hepsi askeri rüştiyeden sonra akademiye gitmişler, akademi bittikten sonra da çok genç yaşlarda savaş meydanlarında ömürlerini savaşarak geçirmişlerdir. Hepsinin tek bir gayesi vardı. Ülke parçalanıyordu, ülkeyi kurtarmak için 'biz ne yapabiliriz?' diye mücadele ediyorlardı. Türkiye üzerinde o zamanda yabancıların emelleri vardı. Her zaman da olacaktır. Atatürk ve silah arkadaşları zor şartlar altında savaşarak ülkemizi düşmanlardan kurtarmıştır. Bizler onun emanetine sahip çıkmalıyız.” dedi.

Tiyatrodaki tören, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ve folklor ekibinin gösterileriyle sona erdi.

Kaynak: AA