Aliağa'da Engelli Vatandaşlar İş Hayatına Kazandırılıyor

İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren Star Rafinerisi ana müteahhit firması TSGİ Mühendislik, ‘Bir Engellinin de Mutluluğu Sen Ol’ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 10 engelli vatandaşı istihdam ederek iş hayatına kazandırdı.

Aliağa'da Engelli Vatandaşlar İş Hayatına Kazandırılıyor
Aliağa Belediyesi ve Aliağa Sosyal Güvenlik Merkezi’nin de destek verdiği proje çerçevesinde imzalanan ortak protokol gereğince istihdam edilen engelliler, Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği’nin işletmesinde görev alacak. Kimi engelliler ise Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği bünyesinde; Bilgisayar, Mehteran ve Mumculuk kurslarında kursiyer olarak görev yapacak.

Engellilere istihdam projesi Aliağa Engelsiz Parkta düzenlenen programla kamuoyuna duyuruldu. Programa; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Nuray Emelgen Erdal, Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir, TSGİ Mühendislik Proje Direktörü Gianluca Sturba, TSGİ çalışanları, dernek üyeleri ve engelli aileleri katıldı.



Proje maliyetlerini TSGİ üstlendi

Engellilerin istihdamına yönelik projelerin tüm firmalara ve kamu kurumlarına örnek teşkil etmesi gerektiğini belirten Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir, “Bu proje ile 10 engelli arkadaşımız istihdam edildi. Proje maliyetlerini TSGİ firması üstlendi. İstihdam edilen arkadaşlarımız dernek faaliyetleri içerisinde yer alacak ve derneğimize ait iktisadi işletmede görev alacaklar. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen TSGİ firmasına, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a ve Aliağa Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.



“Onlar mı engelli biz mi engelliyiz"

Engelli vatandaşlar konusunda herkesi sağduyulu olmaya davet eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “İstihdam projesi diğer iş adamlarına da örnek teşkil etmeli. Engelli kardeşlerimizin yaşam standartları, istihdam ve ulaşım sorunları bize şunu söylüyor. Onlar mı engelli biz mi engelliyiz. Bu nedenle herkesin sağduyulu olması gerekiyor. Katkılarından dolayı TSGİ firmasına ve Aliağa Sosyal Güvenlik Merkezine teşekkür ediyorum” dedi.

Rafinerinin engelli vatandaşların çalışmasına uygun bir yer olmadığını söyleyen TSGİ Mühendislik Proje Direktörü Gianluca Sturba ise, “Gerçekleştirilen istihdam projesi ile engelli arkadaşlarımız maaş ve gerekli sosyal güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacaklar” dedi.



Engellilerden mehteran gösterisi

Programda; zihinsel ve ortopedik engellilerden oluşan Engelliler Derneği Mehteran Takımı katılımcılara mini konser verdi. Engeliler tarafından seslendirilen; Ceddin Deden, Yürekler Kabarık, Fetih Marşı, Sevdim Seni Mabuduma, Allahu Allah, Türkiyem, Türkler Geliyor, Onuncu Yıl, İzmir’in Dağları ve Hücum Marşı, katılımcıların beğenisini kazandı.

Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir, mehteran gösterisinin ardından, projeye katkı sunan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a, TSGİ Mühendislik Proje Direktörü Gianluca Sturba’ya ve Aliağa Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Nuray Emelgen Erdal’a teşekkür plaketi takdim etti. Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Engelliler yararına yaptığı hizmetlerle adından sıkça söz ettiren TSGİ Mühendislik firması, daha önce de ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara akülü araç hediye etmişti.
Kaynak: İHA