'Aile Eğitim' Programlarına Katılan Kursiyerlere Belgeleri Verildi

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezleri’nde “Aile Eğitim” programlarına katılan 100 kursiyere belgeleri törenle verildi.

'Aile Eğitim' Programlarına Katılan Kursiyerlere Belgeleri Verildi
Tören programına, Vali Azmi Çelik, Odunpazarı Kaymakamı Cemal Şahin, İl Milli Müdürü Necmi Özen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, ilçe müdürleri, eğitmenler ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Aile Eğitimi ile ilgili kısa bir film gösterisi sunuldu. Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosu tarafından sunulan kısa bir konserin ardından kursiyerlerden Türkan Erol Çakıroğlu, duygularını dile getirdi.

Hollanda’dan gelerek 2014 yılında Eskişehir’e yerleştiğini bildiren Çakıroğlu, çocuklarıyla daha iyi bir iletişim kurabilmek, onlara daha iyi bir anne olabilmek için Aile Eğitim programına katıldığını söyledi.



Annesinin iyi bir anne olduğunu belirten Çakıroğlu’nun kızı Nilhan ise, annesini çok sevdiğini, dünyaya bir daha gelse yine annesinin kızı olmak istediğini ifade etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü hatırlatan Vali Çelik ise, “Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da; köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir” dedi.

Vali Çelik, “Mademki eğitim bu kadar önemlidir, o zaman çocuklarımızın ilk öğretmenleri olan biz anne babalarına çok büyük görevler düşmektedir. Onların sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel yönden gelişimi ilk olarak ailelerimizde başlamaktadır. Aile, çocuğun okul başarısında ve olumlu davranışlar geliştirmesinde hayati rol oynamaktadır. Çocuğun hayatında bu kadar önemli yere sahip ebeveynlerin ise hem ebeveyn olma becerileri hem de çocuk bakımı ve eğitimi konularında bilgi ve becerilerini geliştirmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

Aile Eğitim Programlarının önemli bir işlevi yerine getirdiğini kaydeden Vali Çelik, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“İşte bu noktada “Aile Eğitim Programları” önemli bir işlev üstlenmektedir. Bu programlar, ailelerin ebeveyn olmadaki sorumluluklarını kazanmalarına yardımcı olmak, aile bağını güçlendirmek, çocuk eğitimi ve gelişimi konusunda aileleri bilgilendirmek, onlara destek olmak ve çocukları okula başlarken öğrenmeye hazır hale getirmek gibi işlevleri yerine getirmektedir. Son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde köklü değişimler olmuştur. Endüstrileşme ile şehirlere olan göç artmış bu da “geniş aile ”den “çekirdek aile”ye geçişi beraberinde getirmiştir. Geçen zaman içinde ailelerin çocuk yetiştirmek için hem duygusal olarak, hem de uygu-lamada desteğe gereksinim duyduğu anlaşıldı. Aile Eğitim Programları da esasen bu eksikliği giderme adına ortaya çıktı.”

Programın amacını anlatan İl Milli Eğitim Müdür Özen de, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan programın başarıyla yürütüldüğü söyledi.



Konuşmaların ardından Vali Çelik, Kaymakam Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Özen ve diğer protokol üyeleri, kursiyerlerin başarı belgelerini verdi.
Kaynak: İHA