Adıyamanlı Gençler Şiirde Yarıştı

Adıyaman Gençlik Merkezince ‘Vatan’ temalı düzenlenen şiir okuma yarışması gerçekleştirildi.

Adıyamanlı Gençler Şiirde Yarıştı
Her saniyesi heyecana sahne olan yarışma dört kategoride gerçekleşti. Şiir okuyan gençler dinleyicileri ve jürileri bazen coşturdu bazen de hüzünlendirdi. Yarışmacılar alanında uzman akademisyen ve edebiyat öğretmenlerinin değerlendirmesine tabi tutuldu. Okunan şiirler Yrd. Doç. Dr. Mustafa Said Kıymaz, Edebiyat Öğretmenleri Murat Alan ve Mutalip Avcı tarafından değerlendirildi. Yarışmada, 14-17 Yaş Kız Kategorisinde Burcu Özdemir, Bir bayrak rüzgar bekliyor şiiriyle 14-17 yaş Erkek Kategorisinde Ömer Faruk Çakır, Çanakkale şehitlerine şiiriyle birinci oldu. 18-24 Yaş Kız Kategorisinde Gülhan Büşra Doğan, Önce vatan şiiriyle, 18-24 Yaş Erkek Kategorisinde Harun Keklikci, Çanakkale şehitlerine şiiriyle birinci oldu.

Yarışma sonrası konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Fikret Keleş, “Gençlerin sanatla, kültürel faaliyetlerle ilgilenmesi ve değer vermesi çok önemli. Ülkemizin birlik ve beraberliğe çokça ihtiyaç duyduğu bu günlerde gençlerimizin vatan sevdasını bu denli güzel şekilde dile getirmeleri, unutanlara hatırlatmaları gelecek nesillerin inşasında bizlerdeki bu yükü bir nebze hafifletiyor” dedi.

Yarışma birincileri 4 Nisan’da Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi birincilik yarışmalarına Adıyaman’ı temsil edecek.
Kaynak: İHA