'15 Temmuz'u Unutturmamakta Kararlıyız' Programı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: '16 Nisan'da yapacağımız halk oylamasında, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçmesi için biz 'evet' diyoruz. Milletimizin de bizimle beraber 'evet' diyeceğine inanıyoruz. Bu ülkede hiçbir darbe girişiminin ve bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması için hep birlikte koşmaya devam edeceğiz' '15 Temmuz gecesinde, yaşananlar için bazıları diyor ki; 'Bir tiyatro.' İşte bu mu tiyatro? Bir aracın üzerinden geçen tank, içinde birisi olsa... Hiç umurunda bile değil. Bunlar tiyatro değil, bunları yapanlar da oyuncu değil. Terör örgütü üyesi. Bu terör örgütü üyelerine herhangi bir şekilde müsamaha gösterenler, karşılarında bizi ve bu milleti bulacaktır'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 16 Nisan'da anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak halk oylamasında, milletin de kendileriyle beraber 'evet' diyeceğine inandıklarını belirterek, 'Bu ülkede hiçbir darbe girişiminin ve bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması için hep birlikte koşmaya devam edeceğiz.' dedi.

Ümraniye Belediyesinin düzenlediği '15 Temmuz'u Unutturmamakta Kararlıyız' programı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında üzerinden tankın geçtiği aracın da sergilendiği belediyenin bahçesinde gerçekleştirildi.

Bakan Kılıç, programda, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün başını çektiği hainlerin, darbe girişimiyle ülkeye karanlıklar, olumsuzluklar, acılar yaşatmak istediklerini söyledi.

Darbe girişimi gecesinde yaşananları ve darbe girişiminin altında neler yattığını anlatmayı sürdüreceklerini vurgulayan Kılıç, 'O gece yaşananlarla ilgili de hiçbir zaman unutmamamız gereken gerçekler var. O geceyi unutmamamız gerekiyor. Unutmamak derken kastımız şu; o gece yaşananları ve o gece karşı karşıya kaldığımız tehlikeyi bileceğiz. Gelecek yürüyüşümüze, hiçbir şekilde durmadan, bıkmadan, usanmadan devam edeceğiz.' diye konuştu.

Kılıç, 2023'ün Cumhuriyetin 100. yılı olduğunu anımsatarak, 2023 ve 2071 hedeflerine en kararlı şekilde yürüyeceklerini vurguladı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın güzel bir düşünceyle ortaya koyduğu bu manzaraları unutmayacaklarını belirten Kılıç, şöyle devam etti:

'Bugün burada sergilenen, bir tankın üzerinden geçmiş olduğu bu arazi aracını görünce, inanıyorum ki bizim de hissettiğimiz gibi, tekrar yaşadığımız gibi, ne kadar uçurumun içinden döndüğümüzü hatırlayacağız. 15 Temmuz gecesinde, yaşananlar için bazıları diyor ki; 'Bir tiyatro.' İşte bu mu tiyatro? Bir aracın üzerinden geçen tank, içinde birisi olsa... Hiç umurunda bile değil. Bunlar tiyatro değil, bunları yapanlar da oyuncu değil. Terör örgütü üyesi. Bu terör örgütü üyelerine herhangi bir şekilde müsamaha gösterenler, karşılarında bizi ve bu milleti bulacaktır.'

Bakan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesi, milleti meydanlara ve arkasında yürümeye davet ettiğinde, milletin Cumhurbaşkanının arkasında kenetlenerek koştuğunu, koşmaya da devam edeceğini dile getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın da o gece Ankara'ya hareket halindeyken büyük tehlikeler atlattığını hatırlatan Kılıç, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına da değindi.

Halk oylamasında, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçmesi için 'evet' dediklerini dile getiren Kılıç, 'Milletimizin de bizimle beraber 'evet' diyeceğine inanıyoruz. Bu ülkede hiçbir darbe girişiminin ve bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması için hep birlikte koşmaya devam edeceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

- 15 Temmuz'da tankın ezdiği araç Ümraniye'de

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da 15 Temmuz'da tankın ezdiği aracın Ümraniye Belediyesi bahçesinde sergilenmeye başlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, '15 Temmuz'u yeni kuşaklara unutturmamalıyız' ifadesinden hareketle, 15 Temmuz'u yeni kuşaklara unutturmamak için çeşitli projeler yürüttüklerini aktaran Can, bu projelerden birinin de tankın ezdiği aracı sergilemek olduğunu kaydetti.

Aracın darbe girişimi sırasında Ümraniye'de 2. köprü yolundaki mesire alanı önünde ezildiğini ifade eden Can, 'Bir arkadaşımız, bu aracı bu haliyle satın almış ve bize getirdi. Belediyenin önünde sergilemek istediğini söyledi. Biz de 'Tabii ki' dedik. Araç, bir kiralama şirketinin aracı. Ticari kaygılarla kime kiraladıklarını söylemiyorlar. Bir şirketin yöneticisine kiralanmış bir araçmış. Bu aracı da 15 Temmuz'a kadar sergileyeceğiz. 15 Temmuz'dan sonra neresi sergilemek isterse, değerlendiririz. Önemli olan şu tabloyu yeni kuşaklara gösterebilmek.' diye konuştu.
Kaynak: AA