Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan Açıklaması 'Hiçbir Başarı Tesadüf Değildir'

Akdeniz Anket Araştırma (AAA) Enstitüsü 16 Nisan’da yapılacak Referandum öncesinde, Akdeniz Bölgesi’nde belediye başkanlarının başarı oranlarını ölçen bir anket yaptı. 30 bin kişi ile online, telefon ve yüz yüze anket metodu ile yapılan anket sonucunda her bölgenin kendi belediye başkanını başarılı bulma oranını saptamak amacıyla yapılan ankette Akdeniz Bölgesi’nde en başarılı ilçe belediye başkanı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan oldu.

Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan Açıklaması 'Hiçbir Başarı Tesadüf Değildir'
Göreve geldikten sonra birçok yeni projeyi hayata geçirdiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan AAA Enstitüsü’nün araştırmasına göre Akdeniz Bölgesi’nde en iyi ilçe belediye başkanı olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Çelikcan, "İşbaşına geldiğimizde önceliğimiz bize bırakılan 130 milyon liralık borcu ödemek oldu. Yatırımlarımızı yaparken cömert, kaynakları kullanırken titiz davrandık. Bu öngörü ile 9 ayrı bölgede kentsel dönüşüm projelerimizi başlattık. Kışla Mahallesi 1’inci etap kentsel dönüşüm projesi tamamlandı. Semt sakinleri yeni evlerine kavuştu. Geleceği kurarken geçmişimize de sahip çıktık. Yüreğir’i turizmin ekonomik getirileri ile kalkındıracak olan “Ölümsüzlük Şehri Misis” Projesi büyük hızla devam ediyor. Projemiz, Tarihi Kentler Birliği’nce 2014 yılında ‘En İyi Proje’, 2016 yılında ’Proje, Uygulama Ve Süreklilik’ ödülünü kazandı” dedi.

2009 yılında göreve geldiğinde, “Yol Medeniyettir” dediğini hatırlatan Başkan Çelikcan, “2014 yılında 9 binden, 100 bin hektara çıkan ilçemize, 20 yılda yapılan yolun, iki katını yaptık. 530 bin ton asfalt, 1 milyon 400 bin metrekare sathi kaplama, 600 bin metrekare kilitli parke yol tamamladık. Öz kaynaklarımız ile araç-makine parkımızı modernize ettik. Araç kiralama giderlerini sıfırlayıp tasarruf ettik. Bu sayede temizlik hizmetlerimize araçlar, konteynerler ve çöp kovaları takviyesi yaparak ’Daha Temiz Yüreğir’ hedefimizi gerçekleştirdik. 8 yılda Yüreğir’e kamu ve özel sektör yatırımlarını çektik. Bir yanda Büyük Adliye Sarayı, Bölge İstinaf Mahkemesi, Adana Şehir Hastanesi, Adana Arena Stadyumu yükselirken, diğer yanda Sheraton Oteli ve Optimum AVM ile cazibe merkezi haline geldik. Bundan böyle de ’Yüreğir’de Her İşimizi Aşkla’ yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir’de 8 yılda onlarca ödüllü proje gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, Akdeniz Anket Araştırma Enstitüsü’nün yaptığı ankette çıkan sonucun bir tesadüf değil, özverili çalışmanın neticesi olduğunu ifade etti.

Açıklanan raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Çelikcan şunları söyledi:

“Yüreğir’de büyük işler yaptık. Küçük bütçemizle, 500 bine yaklaşan nüfusa, alt ve üstyapı hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel projeler hayata geçirdik. Engellilerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz eğitim yuvası haline gelen 11 kültürevlerimizden, Adana’nın en büyüğü olan Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’mizden aldıkları eğitimlerle hayatlarına farklı değerler kazandırdı. Evden çıkamayan engelli kardeşlerimiz sevgi ile kurduğumuz bu merkezlerimizde sosyal hayata karışıyor mutlu oluyorlar. ‘Her bebek bir umut’ diyerek 5 yıldır bebeklerimize ‘Hoş Geldin ‘ diyoruz. Aileleri ziyaret ederek yeni anne ve babaları eğitiyoruz. Yaşlılarımız bizim çınarlarımız. Tecrübeleri ile bizlere yol gösteriyorlar. Şahsım olarak sık sık ‘Belediyeniz Yanınızda’ ekiplerimiz ile birlikte yaşlılarımızı evlerinde ziyaret edip ellerini öpüyor, dualarını alıyor, isteklerini dinliyorum. Belediyemiz, hem bakanlıktan hem de UNICEF’ten çocuklara yönelik projelerimizle ödül aldı. ‘Çocuk Dostu Şehir’ ilan edildik. ‘Bir kentin çocukları gülüyorsa, o kentte mutlu insanlar yaşar’ sözünden hareketle çocuklarımız için onlarca park yaptık. Yüreğir’de spordan kültüre, uyuşturucu ile mücadeleden yaşlılarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına, her alanda Yüreğir Belediyesi var. İnşallah olmaya da devam edecek.”
Kaynak: İHA