Yetimhanenin 'Mühendis Bekçisi'

Suriyeli ziraat mühendisi Radiya Halef, ülkesindeki iç savaştan kaçarak geldiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde sığınmacı çocukların kaldığı yetimhanenin güvenliğini sağlıyor İki çocuk annesi Halef:'Suriye'de mesleğimi severek yapıyordum. Savaş her şeyimi elimden aldı, canımdan can olan eşimi ve çok sayıda akrabamı kaybettim. Şimdi yetim çocuklar için çalışıyorum'

CEM GENCO - Suriye'nin Humus kentinden iç savaş nedeniyle kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen ziraat mühendisi Radiya Halef, sığınmacı çocuklar için açılan yetimhanede bekçilik yapıyor.

Eşini rejim güçlerinin saldırısı sonucu 3 yıl önce kaybeden Halef, iki çocuğuyla sığındığı Türkiye'de yeni bir yaşam kurmaya çalışıyor.

Ülkesinde iç savaştan önce Tarım Bakanlığında 10 yıl ziraat mühendisi olarak çalışan Halef, Biz Ümmetiz Platformu ile Avrasya Vakfınca açılan, 72 Suriyeli çocuğun kaldığı Bahattin Yıldız Yetimhanesinde bekçilik yapıyor.

Halef, AA muhabirine, eşini kaybettikten sonra ülkesinde durmak için sebebinin kalmadığını söyledi.

Yaşadığı acılara daha fazla dayanamayarak çocuklarıyla Türkiye'ye sığındığını anlatan Halef, 'Reyhanlı'da açılan yetimhanede kalıyorum. Burada hem güvenliği sağlıyorum hem de yetimhaneye ait iki dönümlük araziye marul, soğan, bezelye, maydanoz, sarımsak gibi sebzeleri ekerek, barındığım merkeze katkı sağlıyorum.' dedi.

İki çocuğunun da yetimhanede yanında kaldığını dile getiren Halef, şunları kaydetti:

'Burada çocukların güvenliği için bekçilik yapıyorum. Onları ziyaret etmek isteyenlerin kayıtlarını da tutuyorum. Suriye'de mesleğimi severek yapıyordum. Savaş her şeyimi elimden aldı, canımdan can olan eşimi ve birçok akrabamı kaybettim. Şimdi yetim çocuklar için çalışıyorum. Yetim çocuklarımızla yakından ilgileniyorum. Bilikte oyunlar oynuyoruz. Onlara yabancı dil dersleri veriyorum. Fırsat buldukça da birlikte kitap okuyoruz.'

Türkiye'de yaşamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Halef, ülkesindeki savaşta yaşamını yitiren kadınlar için dua ettiklerini belirtti.
Kaynak: AA