Vali Toprak Hekimhan'ı Ziyaret Etti

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Hekimhan ilçesini ziyaret etti.

Hekimhan Kaymakamlığı ve ilçe Jandarma Komutanlığında incelemelerde bulunan Toprak, ardından ilçedeki ilgililer, muhtarlar ve kanaat önderleriyle Öğretmenevi Konferans salonunda bir araya geldi.

Buradaki toplantıda konuşan Vali Toprak, yetkililerin vatandaşa karşı sorumlulukları bulunduğunu söyledi.

Vatandaşların sorun ve taleplerine merhem olabilecek şekilde çalışmaları yönetme ve yönlendirmeleri gerektiğini belirten Vali Toprak, 'Sayın Cumhurbaşkanımız muhtar kardeşlerimizle toplantılar yapıyor. Öyle zannediyorum ki 5 yıl içerisinde tüm muhtarlarımız külliyeye gitmiş olacak, oradaki hassasiyeti almış olacaklar.' dedi.

Muhtarların idarenin temel taşı, en ücra noktasındaki sesi ve temsilcisi olduğunu kaydeden Vali Toprak, şunları söyledi:

'Şüphesiz ki kamu hizmeti bir anlayış ve imkanlar içerisinde yönetiliyor ve yönlendiriliyor. Buradaki her bir arkadaşımız bakanlıklarımızın verdiği imkanlar ölçüsünde vatandaşlarımıza, köye, Mahallelerinize yönelik hizmetleri gerçekleştirmeye çalışıyorlar ama yönetim felsefemiz biraz da vatandaşın halinden anlayabilmek, dile getirdiği konular üzerinde daha fazla yoğunlaşabilmek ve vatandaşımızın sosyal refahını, huzurunu, mutluluğunu, emniyeti, güvenliğini iyi bir şekilde ortaya koymaktır. '

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Vali Toprak, şunları kaydetti:

'Hain bir ihanet girişimi hep birlikte yaşadık. Aslında o girişim ülkemizi iç çatışmaya götürecek iç savaşa götürecek ve ülkemizi darmadağın edecek bir ihanet girişimiydi ama hep birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızdan, devlet büyüklerimizden, buradaki tüm yetkili arkadaşlarımıza ve temelinde milletimizin de gücüyle bu ihanet girişimi püskürtüldü. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin 2 bin yıllık tarihi geçmişi içerisinde nice zaferleri, güzellikleri hep birlikte yaşadıysak da zaman zaman ülkemizi bizim milletimizi parçalayıp yok etmek, adeta tarih sahnesinden silmek isteyen iç ve dış mihrapların olduğu da net olarak gözüküyor. Bu coğrafyada yaşamamızın bir maliyeti var. Çünkü bizler bugüne kadar bu vatanda huzur içerisinde yaşayabiliyorsak bunun bedeli bu zor coğrafyada vermiş olduğumuz şehitler şehitlerimizin toprakla akıttıkları kanlardır. Biz de bunun sorumluluğu ve hükmüyle geçmişin bize yüklediği o ağır görev ve sorumluluğu aynen yüklendiğimiz gibi bizden sonraki kuşaklara da aynı ölçüler içerisinde aktaracağız.'

Muhtarların sorun, talep ve önerilerini ilettiği toplantının ardından Vali Toprak, Hekimhan Belediyesinin verdiği yemeğe katıldı.

Vali Toprak, Tarihi Taşhan ve Hekimhan merkezinde incelemelerde de bulundu.

Kaynak: AA