Vali Necati Şentürk Açıklaması 'Milli Ve Manevi Değerlerin En Önemli Taşıyıcıları Kadınlardır'

Dünya kadınlar günü nedeni ile açıklama yapan Vali Necati Şentürk, milli ve manevi değerlerin en önemli taşıyıcılarının kadınlar olduğunu söyledi.

Vali Necati Şentürk Açıklaması 'Milli Ve Manevi Değerlerin  En Önemli Taşıyıcıları Kadınlardır'
Vali Şentürk, yaptığı açıklamada, “Hayatın tüm alanlarında hak ettiği değerin verilmesi, onların yüceltilip saygınlıklarının arttırılması tüm toplumun ortak görevidir.

Çünkü kadınlarımız, yetiştirip büyüttüğü, canından çok sevdiği evladını “ya şehit ol ya da gazi” diyerek vatanına ve milletine adayan emsalsiz bir cesaretin ve fedakârlığın temsilcileridir.

Dünyaya gelmemizden hayata tutunmamıza kadar ömrümüzün her evresinde birlikte olduğumuz kadınlarımızı görmezden gelmek kendi ellerimizle geleceğimizi karanlığa sürüklenmekten başka bir şey değildir.

Yüce dinimiz İslam, daima kadınlara gerçek değerini vermiş, onların haklarını ve onurunu korumuştur.

Bizler kadınları baş tacı etmiş bir ecdadın torunları olarak tarihin her döneminde olduğu gibi yeni Türk devletinin kurulmasında da büyük fedakârlıklar gösteren kadınlarımızı asla unutmamış, daha Cumhuriyetin ilk yıllarında, kendini medeni olarak kabul eden ülkelerde dahi olmayan hakları Türk Kadınına tanımış bir milletin fertleriyiz.”dedi

Öte yandan açıklamada bulunan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise kadınlar günü ile ilgili verdiği mesajında ,”Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle emeği ve fedakârlığı ile toplumumuzun temelini oluşturan bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyorum.

Dünyaya gelmemizden hayata tutunmamıza kadar ömrümüzün her evresinde birlikte olduğumuz kadınlarımızı görmezden gelmek kendi ellerimizle geleceğimizi karanlığa sürüklenmekten başka bir şey değildir. Yüce dinimiz İslam, daima kadınlara gerçek değerini vermiş, onların haklarını ve onurunu korumuştur.

Özellikle son yıllarda toplumun bazı kesimlerince şiddete maruz kalan kadınlarımızın haklarının korunması yönünde devletimiz önemli yasal düzenlemeler yapmıştır. Dün olduğu gibi bugün de aile kurumunun temel taşı, milli ve manevi değerlerimizin en önemli temsilcisi olan kadınlarımıza yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında durarak kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Dünya Kadınlar günü ile ilgili AK Parti Milletvekilleri Salih Çetinkaya, Mikail Araslan, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri de mesaj yayımlayarak kadınların önemini anlattı.
Kaynak: İHA