Vali Işın'a Deprem Haftası Ziyareti

Deprem Haftası münasebetiyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli Ağrı Valisi Musa Işın’ı makamında ziyaret etti.

Vali Işın'a Deprem Haftası Ziyareti
Ziyarette deprem haftası nedeniyle yapılacak etkinliklerin bilgisini veren İl Afet ve Acil Durum Müdürü Necati Oruk, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Deprem Haftası dolayısıyla eğitim seferberliklerinin devam ettiğini söyledi.



Afetlerde toplum olarak eskiye nazaran daha iyi durumda olduklarını kaydeden Vali Işın, “özellikle son yıllarda ülkemizde meydana gelen deprem ve diğer felaketlerden sonra, bu tür afetlere karşı refleksimiz daha da gelişti. Normal zamanlarda bu tür durumlara karşı gereken eğitimin ve teknik alt yapının hazır olması lazım. Deprem hazırlıklarının koordinasyonunu sağlayan ve afet durumlarında ilk akla gelen kurum olan AFAD, bu yüzden önemlidir. Son yıllarda hem donanımsal hem de diğer konularda önemli bir yapı haline gelen AFAD her türlü felakete karşı hazır durumdadır” açıklamasında bulundu.

Vali Işın, “depremlerin, felaketlerin, her türlü kaza ve belanın bizden uzak olması temennisi ile deprem haftasının en iyi şekilde değerlendirilmesi ve bu nu konuda güzel bir bilincin oluşmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA