Uluslararası Berlin Turizm Fuarı Kapılarını Açtı

Dünyadaki turizm sektörünün aynası konumunda olan Uluslararası Berlin Turizm Fuarı (ITB) kapılarını ziyaretçilerine açtı. Gaziantep bu yıl Gastronomideki UNESCO başarısının yanında arkeloji ile de ön plana çıkararak fuara ayrı bir önem veriyor.

Uluslararası Berlin Turizm Fuarı Kapılarını Açtı
190 ülkeden katılımcının boy gösterdiği ve binlerce turuzimcinin katılımı ile açılışı yapılan fuarda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Gaziantep Ticaret Odası ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölge başkanlığı yetkilileri de hazır bulundu. Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve beraberindeki heyetler de katıldı.

Fuar açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya’yla olan ilişkilerin daha iyi olacağını belirtti.

Çavuşoğlu "Almanya’ya bu başarılı fuarı bir kez daha düzenlediği için teşekkür ediyorum. Alman dostlarımızı Türkiye’deki güzel tesislerimize bekliyoruz. 2017 turizm sezonu herkese hayırlı olsun. Fuarda sadece Türkiye stantlarını gezmeyip, diğer ülkelerin stantlarını da gezerek turizmin genel durumu hakkında bilgi edineceğiz" dedi.

Gaziantep lezzetlerine hayran kaldılar

Konuşmaların ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki kalabalık heyet Gaziantep standını ziyaret etti. Gaziantep’ten getirilen lezzet ustaları eşliğinde yapılan yöresel yemekleri tadan Bakanlar ve beraberindeki heyet Gaziantep yemeklerine hayran kaldı. Gaziantep’in gastronomi alanındaki UNESCO başarısından dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür eden Bakanlar, katılımcılara Gaziantep’in unutulmaz lezzetlerini yerinde tatmaya davet etti.

12 Mart’a kadar açık olacak olan fuarda Gaziantep’in yöresel lezetlerinin yanında fıstık, baklava ikramının yanı sıra tanıtım broşürleri, tanıtım CD’si, dergi ve profosyonel rehberler eşliğinde kentin tanıtımı ziyaretçilere anlatılacak. Bu arada fuar boyunca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, Dış İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Ertürk, Ticaret Odası ve TURSAB bölge yetkilileri ile birlikte beraberindeki heyetler Gaziantep standında hazır bulunacak. Heyetler fuar süresince önemli turizm acentaları ile de ikili görüşmeler gerçekleştirecek.
Kaynak: İHA