'Üç Kız Kardeş' Mardin'de Sanatseverlerle Buluştu

Diyarbakır Devlet Tiyatrosunun (DDT) sahnelediği 'Üç Kız Kardeş'' oyunu Mardin'de sanatseverlerle buluştu.

DDT, 'Üç Kız Kardeş' oyununu İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Atatürk Kültür Merkezinde sahneledi.

Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun çevirdiği ve Zurab Sıkharulidze'nin yönettiği 'Üç Kız Kardeş' adlı oyun sanatseverlerin beğenisini topladı.

Oyunu, aralarında KHK kapsamında Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar'ın da yer aldığı çok sayıda kişi izledi.

Tiyatroyu izlemeye gelen Mehmet Veysi Bora, yoğun ilgi nedeniyle tiyatroyu çok sayıda kişinin ayakta izlemek zorunda kaldığını söyledi.

Bölge olarak bu tür sosyal aktivitelere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Bora, 'Son dönemlerde bu tür etkinliklerin ilimizde olması mutluluk verici. Bu tarz sosyal etkinlikler şehrin vizyonu ve kimliği üzerinde çok etikli. Tiyatro ve konser gibi sanatsal etkinliklerin devamının gelmesini istiyoruz.' diye konuştu.

Gülbahar Geçer, Mardin'in bir kültür ve sanat şehri olduğunu, bu şekilde anılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Mardin Büyükşehir Belediyesinin geçen yıla oranla çok iyi çalışlar yaptığını kaydeden Geçer, şunları söyledi:

'Mardin'in terörle değil sosyal ve kültürel etkinliklere tanınmasını istiyoruz. Burada yapılan etkinlikler geçen yıla oranla çok çok fazla. Konser ve tiyatro ile diğer çalışmalar devam ediyor. Bu konuda Mardin Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Çok güzel etkinliklere imza atılıyor.'

Bu tür etkinlerin kente çok 'yakıştığını' söyleyen Sultan Ulutürk de belediyenin çalışmalarından çok memnun olduklarını aktardı.

Methiye Yardımcı ise tiyatroyu çok beğendiğini belirtti, bu tür etkinliklerin sürmesini istedi.

Kaynak: AA