'Türkiye Rüzgar Piyasasında Pozisyonumuzu Koruyacağız'

Vestas Türkiye Genel Müdürü Yiğit: 'Türkiye rüzgar piyasasında pozisyonumuzu koruyacağız ve burada rüzgar piyasasının gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz' 'Avrupa'nın fosil yakıt kullanımını azaltma politikası çerçevesinde yenilenebilir enerjinin kullanımı daha da artacak'.

Danimarkalı rüzgar enerjisi şirketi Vestas'ın Türkiye Genel Müdürü Olcayto Yiğit, dünya genelinde 76 ülkede yatırımları bulunduğunu belirterek, 'Türkiye, gelişen pazarlar arasında sağlıklı büyüme stratejimize uygun olan ülkelere çok iyi bir örnek. Türkiye rüzgar piyasasında pozisyonumuzu koruyacağız ve burada rüzgar piyasasının gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz.' dedi.

Yiğit, Türkiye rüzgar enerjisi piyasası ve şirket politikalarına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Rüzgar enerjisinde 35 yıllık sektör tecrübeleri bulunduğunu aktaran Yiğit, 'Sadece rüzgar enerjisi odaklı çalışan tek global şirketiz. 2017'de de durmaksızın yatırımlarımıza devam edeceğiz.' ifadesini kullandı.

Yiğit, şirket olarak 76 ülkede 82 gigavat kurulu güce sahip olduklarını dile getirerek, '2016 sonu itibarıyla Türkiye'deki kurulu gücümüz bin 434 megavata ulaştı. Türkiye, gelişen pazarlar arasında sağlıklı büyüme stratejimize uygun olan ülkelere çok iyi bir örnek. Türkiye rüzgar piyasasında pozisyonumuzu koruyacağız ve burada rüzgar piyasasının gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz.' diye konuştu.

Yenilenebilir enerjinin Avrupa'daki payının da giderek arttığını anlatan Yiğit, Avrupa'nın fosil yakıt kullanımını azaltma politikası çerçevesinde yenilenebilir enerjinin kullanımının daha da artacağını belirtti.

Geçen yıl, Avrupa'da açılan santrallerin yüzde 51'inin rüzgar enerjisi santrali olduğuna dikkati çeken Yiğit, 'Bu da 2016'da en çok tercih edilen enerji kaynağının rüzgar olduğunu ve daha da önem kazanacağını gösterir.' dedi.

Yiğit, ABD'nin de şirketleri açısından en önemli pazar olduğunu vurgulayarak 'ABD, Vestas için gerçekten kilit önemde bir ülke. ABD politikasıyla ilgili spekülasyon yapmayacağız ancak ülkede 5 yıllığına kaldırılması planlanan yenilenebilir enerji destek politikasının daha uzun süre de aktif olacağını umuyoruz. Rüzgar enerjisine iki siyasi cepheden de destek var. Bu endüstrinin enerji maliyetlerini düşürme, yerli bir üretim üssü kurma, tedarik zinciri oluşturma ve ülke genelinde istihdam yaratma gibi avantajları bulunuyor.'​ değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA