Türkiye'deki 51 Cezaevinde Hükümlüler Tarafından Yapılan Ürünler Antalya'da Sergilenecek

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 9 Mart’ta açılıp 1 hafta sürecek olan ’Antalya İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’na tüm Antalyalıları beklediklerini söyledi.

Türkiye'deki 51 Cezaevinde Hükümlüler Tarafından Yapılan Ürünler Antalya'da Sergilenecek
Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen ’Antalya İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nda Türkiye’nin 51 farklı cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin yaptıkları el emeği, göz nuru ürünler Antalyalıların beğenisine sunulacak.

Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda sabah 10.00’da açılışı gerçekleşecek olan fuarın öncesinde alanda inceleme yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, fuar stantlarını inceledi, stantlarda görevli kadın infaz memurlarının da kadınlar gününü kutlayarak karanfil hediye etti. Daha sonra fuarla alakalı bir basın açıklaması yapan Solmaz, bu yılki fuara 51 cezaevinden geniş bir katılım gerçekleşeceğini kaydetti.

Solmaz, amaçlarının cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklulara ekonomik desteğin yanı sıra, cezaevlerinden çıktıklarında profesyonel bir iş olanağı oluşturabilmek olduğunu ifade etti.



“Onlar cezaevinde yatmıyorlar”

Tüm Antalyalıları yarınki fuar açılışa beklediklerini söyleyen Solmaz, şunları söyledi:

“Burada nezih bir alan oluştu. Tek beklediğimiz buranın Antalya halkı tarafından görülmesidir. Yarın burada hükümlülerin üretmiş olduğu el emeği, göz nuru, doğal ürünler vatandaşlarımızın beğenisine sunulacak. Sadece gıda pazarlaması değil, ürettiğimiz ürünleri de halkımıza görücüye çıkaracağız. Bizim hükümlüler ile ilgili genelde bir algı vardır. Hükümlüler sadece cezaevinde yatar sanılıyor. Ama onlar sadece cezaevlerinde yatmıyorlar. Bu ürünleri yapıyorlar. 51 farklı cezaevinden gelen ürünler, geldiği bölgeye ait meşhur ürünleri sergiliyor. Sadece bu organizasyon fuarda kalmıyor. Cezaevinden çıkan hükümlüler, bu işi öğreniyorlar, yaptıkları işle ilgili sertifikasını alıyorlar ve dışarıya çıktıklarında bu işi yapmak için profesyonel bir birey olarak hazır oluyorlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA