Suriyeli Kadınlara 'Kuaför' Sürprizi

İzmirli kuaför, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kentte yaşayan Suriyeli sığınmacıların saçlarının bakımından ücret almadı Kuaför Cici: 'Sığınmacı kadınların yaşadıkları o savaş günlerini biraz da olsa unutturmayı amaçladım' Suriyeli Ali: 'Savaşta kadın olmak çok zor. Yıllardır kuaföre gidemedim. Saç bakımı yaptırmak psikolojime çok iyi geldi' Suriyeli Brunsuzian: 'Şu anda yaşadığımız tüm güzellikleri Türkiye'ye borçluyuz'

İzmirli kuaför Harun Cici, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kentte yaşayan Suriyeli kadınların saçlarının bakımını ücretsiz yaptı.

Cici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği ile irtibata geçerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde savaş mağduru Suriyeli kadınların saç bakımını yapmak istediği söylediğini aktardı.

Derneğin, teklifine olumlu yaklaştığını belirten Cici, 'Sığınmacı kadınlar büyük bir heyecanla salona geldi. Onların yüzündeki mutluluğu izledim. 10 Suriyeli kadının saç bakımını seve seve yaptım. Dernek aracılığıyla başvuran Suriyeli kadınların saç bakımını da bir yıl boyunca ücretsiz yapacağım. Sığınmacı kadınların yaşadıkları o savaş günlerini biraz da olsa unutturmayı amaçladım.' dedi.

- Yıllar sonra kuaföre gittiler

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak 5 yıl önce İzmir'e gelen Roja Ali, saç bakımına 1 yaşındaki oğluyla geldi.

Çok zor günler geçirdiklerini dile getiren Ali, 'Savaşta kadın olmak çok zor. Yıllardır kuaföre gidemedim. Saç bakımı yaptırmak psikolojime çok iyi geldi. Çok mutluyum. Türkiye'de ve İzmir'de huzur içinde yaşamak çok güzel.' diye konuştu.

Claudia Brunsuzian de uzun saçlarını Türkiye'de kestirdiğini söyledi.Yeni saç modeliyle kendini daha özgür hissedeceğini söyleyen Brunsuzian, 'Şu anda yaşadığımız tüm güzellikleri Türkiye'ye borçluyuz. Geldiğimiz ilk gün yetkililer bizi güler yüzle karşılayıp, 'İyi ki geldiniz' demişti. O günden bu yana bize hem hükümet hem de vatandaşlar hep destek olmaya devam ediyor.' ifadelerini kullandı.

12 yaşındaki Fatma Hasan da kuaförle ilk kez İzmir'de tanıştığını ifade etti.

Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Salih Ali de kadınların çok güzel bir gün geçirdiğini belirterek, desteğinden dolayı kuaför Cici'ye teşekkür etti.
Kaynak: AA