Sınırda Halk Toplantısı

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde düzenlenen halk toplantısı büyük ilgi gördü.

Sınırda Halk Toplantısı
Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulunun konferans salonunda düzenlenen halk toplantısına Çukurca Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Mut, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Uğur Abacı, AK Parti Hakkari eski milletvekili Abdulmuttalip Özbek, AK Parti Hakkari eski il başkanı Av. Abdulmecit Tarhan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Çukurca Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Mut, ilçede yapacakları projeler hakkında detaylı bilgiler verdi. Çukurca ilçesinin hizmetin en iyisine layık olduğunu belirten Mut; asfalt, taziye evi, içme suyu depolarının yapılması, değişik noktalara çöp konteynerlerinin konulması, eski olan içme suyu şebekesinin değiştirilmesi gibi birçok hizmeti yapacaklarının müjdesini verdi. Mut, daha sonra ilçe sakinlerini sorun ve sıkıntılarını dinledi.

İlçe sakinleri ise, Çukurca Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Mut’tan Üzümlü Sınır Kapısının ticarete açılması, meslek yüksekokulu yapılması talebinde bulundular. Çukurca Devlet Hastanesinde son zamanlarda uzman doktor bulunması sevincini de yaşadıklarını belirten vatandaşlar, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Toplantı çıkışı AK Parti Hakkari Eski Milletvekili Abdulmuttalip Özbek’in etrafını saran ilçe sakinleri, kendisine yakın ilgi göstererek meslek yüksekokulu ve Halk Bankası Şubesi açılması için yardımcı olmasını istediler.

Özbek ise, sınırın sıfır noktasında görev yapan ilçe sakinlerinin hizmetin en iyisine layık olduğunu belirtti.

Özbek, ilçe sakinlerinin Halk Bankası taleplerini AK Parti Genel Başkan Yardımcı Cevdet Yılmaz’a ileterek yardımcı olmalarını istedi. Genel Başkan Yılmaz ise, konunun takipçisi olacağını söyledi.



İlçe sakinlerinin Meslek yüksekokulu talebine ise Abdulmuttalip Özbek, “Bugün gelinen noktada ilçe sakinlerinin benden meslek yüksekokulu yapılması talebinde bulunmaları duygulandırdı. Bu da bizim nereden nereye geldiğimizi gösteriyor. Taleplerini ilgili yerlere ileterek gereğinin yapılmasını isteyeceğim ve bunun takipçisi olacağım” dedi.

Kaynak: İHA