Siirt Valisi Tutulmaz Kanaat Önderleriyle Bir Araya Geldi

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Şirvan ilçesini ziyaret ederek, kanaat önderleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Siirt Valisi Tutulmaz Kanaat Önderleriyle Bir Araya Geldi
İlçe Kaymakamı Haktan Gökçekuyu’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Tutulmaz daha sonra Şirvan Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Bir süre önce tamamlan yeni hizmet binasında incelemeler yapan Vali Tutulmaz, Belediye Başkanı Necat Cellek’le görüşerek, belediyenin hizmetleri hakkında bilgi aldı. Yeni hizmet binasının hayırlı hizmetlere vesile olmasını dileyen Vali Tutulmaz daha sonra Şirvan Kültür Merkezinde ilçenin kanaat önderleri, köy ve mahalle muhtarları ile sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. İlçede yaşanan sorunlarla ve çözüm yöntemleri konusu ayrıntılı bir şekilde ele alındı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Tutulmaz, Şirvan ilçesinde HES ve maden ocaklarında yaşanan olumsuzluklardan dolayı işsizliğin arttığına dikkat çekti. Tutulmaz, her üç firma yetkilileriyle görüşmelerin devam ettiğini, Çetin HES baraj çalışmalarına 2 ay içinde yeniden başlanacağını, Fernas HES’in ise yıl içinde çalışmaların aktif hale geleceğini, maden Köyündeki Bakır madenleri ocaklarının İstanbul Teknik Üniversitesi yetkililerince yapılan fizibilite çalışmaları ile Çinli bir firmanın vereceği teknik destekle, kapalı ocak sistemiyle yeniden hizmete gireceği ve eski çalışanların tekrar işe alınacağını, firma yetkileri tarafından yapılan görüşmelerde kendisine bildirildiğini söyledi.

Kaynak: İHA