Siirt Belediyesinden Kadınlara Yemek Ve Karanfil

İçişleri Bakanlığınca Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Taşkın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınların gününü kutladı.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlarla yemekte bir araya geldi.

Kanun hükmünde kararname (KHK) gereği Siirt Belediye Başkanı Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın tarafından bir restoranda kadınlar onuruna yemek verildi.

Yemekte konuşan Taşkın, kadının değerlerine önem veren bir belediyecilik anlayışı yürüttüklerini söyledi.

Kadınların etkili olduğu toplumların gelişmesinin muhakkak olduğuna işaret eden Taşkın, 'Aksini düşündüğünüz takdirde de mutlaka bir takım sorunlar her yerde olduğu gibi bizim de karşımıza çıkıyor. Kadınlarımızın toplumumuzda çok ciddi sorunları var. Hükümetimiz yıllardır bu konuda çok ciddi adımlar attı ve atmaya devam ediyor. Yapılan hizmetler kadınlarımızın ihtiyaçlarını giderme noktasında yürütülmeye çalışılıyor.' dedi.

Taşkın, belediye olarak kadınların sorunlarını gerçek manada birebir kendilerinden öğrenmeye çalıştıklarına dikkati çekerek, ideolojik yaklaşımlardan uzak gerçek ihtiyaçlarına, sıkıntılarına inmeye çalıştıklarını, kadınlardan da bu konuda yardım beklediklerini aktardı.

Belediye bünyesinde Kadın Merkezi kurulacağını dile getiren Taşkın, merkezin çok kısa sürede aktif olacak şekilde çalışmaya başlayacağını kaydetti.

Taşkın, bu hafta sokaklarda, caddelerde, iş yerlerinde kadınlara mikrofon uzattıklarını anlatarak, kadınların üç dilde sorunlarını anlatmaya çalıştığını belirtti.

Bundan sonra da birebir kadınları dinleyerek, sorun ve ihtiyaçları belirlemeye çalışacaklarını bildiren Taşkın, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Etkinliğe katılan Siirt Valisi Mutafa Tutulmaz'ın eşi Fatma Tutulmaz da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadınların bir araya gelmesi ve onların az da olsa sorunlarının dile getirilmesine vesile olduğunu belirterek, dileğinin tüm dünyada kadınların sorunlarının çözülmesi olduğunu kaydetti.

Kadının toplumun temel taşı olduğunu vurgulayan Tutulmaz, 'Bugün de bu dostluğu, kardeşliği sağlayan herkese teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Yemeğin ardından Belediye Başkan Vekili Taşkın ve Fatma Tutulmaz, Güres Caddesi'nde kadınlara karanfil verdi.

Kaynak: AA