Sarıkamış'ta Emekli Olan Köy Korucularına Veda Yemeği

Sarıkamış’ta görev sürelerini tamamlayarak emekliye ayrılan köy korucularına Kaymakam Karaman, tarafından veda yemeği verildi.

Sarıkamış'ta Emekli Olan Köy Korucularına Veda Yemeği
Sarıkamış Turizm Meslek Lisesi Salonu’nda düzenlenen yemeğe Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış 9’uncu Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İlçe jandarma Komutanı Binbaşı Alper Akça, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Toptaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Doğanay ve jandarma personeli ile köy korucuları katıldı.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, kutsal vatan topraklarını fedakarca koruyan köy korucularının layıkıyla görevlerini yerine getirdiklerini belirtti.

Karaman, devlette devamlılığın esas olduğunu, hangi görev olursa olsun onu hakkıyla yerine getirerek zamanı geldiğinde bırakıldığını söyledi.



Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, “Sizler uzun bir süredir şehitler diyarı olan ilçemizin güvenliği için canla, başla hiçbir probleme meydan vermeden görev yaptınız.

Bu görevler muhakkak ki bir gün son bulur. Şu anda yeni korucu arkadaşlarımız eğitim alıyorlar kısa süre içerisinde göreve başlayacaklar. İnşallah onlarda bu görevi layıkıyla üstlenir ve yerine getirirler. Ben emek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, güvenlik güçleri gibi köy korucularında canlarını hiçe sayarak terörle mücadelede can siper hane görev yaptığını ifade etti.

Toksoy, “Bizler huzur ve güven içinde yaşıyorsak sizlerin sayesidir. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Allah’ın izniyle devletimiz gerekli güç ve kuvvete sahiptir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki bir ve birlik içerisinde olalım. Kardeşlik hukuku içerisinde muhabbetimizi güçlü tutalım” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından emekli olan 64 köy korucusuna Kaymakamlık tarafından hazırlanan "Şükran Belgesi" verildi.

Kaynak: İHA