Sanık Teknisyen Astsubay Aydın Özsıcak;

Cumhurbaşkanına suikast davası duruşmasında helikopterdeki teknisyen sanık Astsubayların ifadesi alındı. Sanıklardan Aydın Özsıcak, Muhsin Yazıcıoğlu helikopter kazasında helikopterden parça söktüğü iddiasının sorulması üzerine ‘Sökmedim, sadece incelerken görüntülenmişim’ diye cevap verdi.

Sanık Teknisyen Astsubay Aydın Özsıcak;
Sanık Astsubay Aydın Özsıcak, mal varlığına el konulması nedeniyle avukat tutamadıklarını belirterek, ilk savcılık sorgusunda verdiği ifadelerinde aşırı yorgunluk nedeniyle ne dediğinin çok farkında olmadığını, bu nedenle bugün verdiği ifadenin geçerli sayılmasını istedi. Özsıcak, “14 Temmuz’da devir teslim olması nedeniyle görevliydik. 15 Temmuz için de görev verildi.

Aslında yorgundum. Göreve gidecek durumda da değildim. Ancak personel sıkıntısı olduğundan dolayı görevi kabul ettim. Personel sıkıntısı olmasıydı görevi kabul etmezdim. O gün 21.30’a kadar dinlendim. Daha sonra Çiğli’ye üç helikopter ile uçuşa geçtik. Çiğli’de cep telefonlarını kapattık. Gece boyunca helikopterin başından ayrılmadık. Burada bize Marmaris’e varıp bekleyeceğimiz söylendi. Marmaris denilince benim aklıma Aksaz geldi. Aksaz’a gideceğimizi düşündüm” dedi.

Sanık Özsıcak, mahkeme başkanının ‘VIP uçuşu olmasına rağmen silahlı personel binmesi anormal bir şey olduğunu anımsatmadı mı?’ sorusu üzerine ‘Hayır dikkatimi çeken bir şey olmadı’ diye cevap vererek, “Eğer bir operasyon olduğunu düşünseydik silah alır, zırh giyerdik. Gerekli tedbirleri alırdık” dedi.



“Muhsin Yazıcıoğlu’nun kazasını kader olarak düşünüyordum”

Mahkeme heyetinin sanık Özsıcak’a “Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinden parça söktüğünüze yönelik iddiaya ne diyeceksiniz?” sorusuna, teknisyen sanık Özsıcak, “Görüntülerde yer almışım. Ancak, ben Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinden parça sökmedim. Bunun bir kader olduğunu düşünüyorum” diyerek, ifadesi kayıtlara geçerken “Helikopterden parça sökmedim, incelerken görüntülendim” sözünü yineledi.

“Dayım ve kayınpederim 15 Temmuz gazisi”

Öte yandan teknisyenlerden sanık Astsubay Murat Gösterit, göreve çıktığı gece tedirginlik yaşadığını, bunun üzerine Sönmezateş’e anormal biri durum var mı diye sorduğunu belirterek, ‘Sönmezateş rahat ol bir problem yok’ dedi.

Bir problemin olduğunu hissediyordum, ancak bu olayın darbe girişimi olabileceğini rüyamda görsem bile inanmazdım. Kayınpederim ve dayım da 15 Temmuz gazisi” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA