Sağlık Turizmcileri Federasyonlaştı

Türkiye’nin çeşitli illerinde faaliyet gösteren sağlık turizmi dernekleri, Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federayonu’nu (TURSAF) kurdu.

Sağlık Turizmcileri Federasyonlaştı
Alanya Sağlık Turizmi Derneği’nin (ALSTUD) ev sahipliğinde, 3-4 Mart tarihleri arasında Alanya’da federasyonlaşma toplantılarının üçüncüsü gerçekleştirildi.

Türkiye genelinden sağlık turizmi derneklerinin temsicilerinin katıldığı toplantıda oy birliği ile alınan kararda dernekler tek bir çatı altında birleşerek TURSAF’ı oluştu. Başkanlık görevine aynı zamanda ALSTUD Başkanı Dr. Tevfik Yazan seçildi. Başkan Tevfik Yazan, katma değeri en yüksek olan sağlık turizminin ülke prestiji açısından önemine vurgu yaparak “Sağlık turizmi yeni istihdam alanlarının açılmasına, ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacaktır. Bu durum sadece bölgemiz için değil, ülkemiz için de önemli bir konu" dedi.

Federasyonlaşma toplantısında Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Adana Sağlık Turizmi Derneği (ASTD) Başkanı olan Dr. Halis Bayrak, TURSAF Başkan Yardımcılığı’na seçildi. Dr. Halis Bayrak, zamanın birlik olma zamanı olduğunu belirterek, “Birlikten kuvvet doğar. Sağlık Turizmi Dernekleri olarak gücümüzü bölerek şehir şehir temsil yerine birleşerek ben değil biz dedik ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.

Bayrak, kamu kurumlarının dernek üyeleri arasında olduğunu hatırlatarak, “Sağlık Bakanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Avrupa Birliği Bakanlığımız kısacası devletimiz ile birlikte dünyada çok büyük bir ekonomik gelire sahip sağlık turizminden Türkiye’nin hak ettiği payı almasını sağlamalıyız. Federasyonumuz ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

TURSAF yönetimi ise şu şekilde:

"Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tevfik Yazan, Başkan Yardımcısı Dr. Halis Bayrak, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Demir, Genel Sekreter Ahmet Girgin, Sayman Sadi Ergin, Üye Ümit Veli Kaman, Üye Bülent Cinel."
Kaynak: İHA