Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da

'16 Nisan'da yepyeni bir Türkiye, yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle istikrara, refaha yürüyen, istikbalimizi mükemmel kılacak bir Türkiye'ye hep birlikte uyanacağız' 'Türkiye'de ana muhalefet partisi liderinin, genel başkanının vatandaşın önüne getirilen anayasanın en önemli maddelerini bilmeyişi inanılmaz bir husus' '(Çavuşoğlu'nun konuşacağı salonun değiştirilmesi) Almanya'nın yaptığı demokrasiye, medeni bir ülkeye, medeni bir ülkenin davranışına asla sığmıyor'.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, halk oylamasına ilişkin, '16 Nisan'da yepyeni bir Türkiye, yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle istikrara, refaha yürüyen, istikbalimizi mükemmel kılacak bir Türkiye'ye hep birlikte uyanacağız.' dedi.

Bakan Akdağ, kentte çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Erzurum Havalimanı'nda, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve il protokolünce karşıladı.

Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Akdağ, hükümet olarak kadınlara yönelik şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, halk oylaması çerçevesinde geldiği Erzurum'da üç gün boyunca sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar kentin kuzeyindeki ilçelerini ziyaret edeceğini belirtti.

Referanduma sayılı günler kaldığını hatırlatan Akdağ, '16 Nisan'da yepyeni bir Türkiye, yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle istikrara, refaha yürüyen, istikbalimizi mükemmel kılacak bir Türkiye'ye hep birlikte uyanacağız.' dedi.

- Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini yanlış yorumladığını söylemesi üzerine Akdağ, şu görüşlerini aktardı:

'Kılıçdaroğlu'nun ifadesini bir nebzede olsa anlamıştık demek çok nazik bir soru şekli. Bunu böyle sorabildiğiniz için sizi tebrik ederim. Bir gazeteci olarak böyle bir nezaketi gösteriyorsunuz. Ama açık söyleyeyim. Bu bir felaket. Türkiye'de ana muhalefet partisi liderinin, genel başkanının vatandaşın önüne getirilen anayasanın en önemli maddelerini bilmeyişi inanılmaz bir husus. Kendisi nasıl bir açıklama yapacak ben merakla bekliyorum. Şu anda sus pus olmuş bir tarafta sesini çıkarmadan bekliyor. Bu soruyu gazetecilerin Sayın Kılıçdaroğlu'na sormalarını Kılıçdaroğlu'nun sağa sola sapmadan böyle kitabın ortasından onların sorularına cevap vermelerini bekliyorum. Kılıçdaroğlu ne diyecek gerçekten merak konusu. Bir fecaat. Türk siyaseti açısından bu referanduma giderken, bir felaket. Vatandaşımız bunu değerlendirecektir.'

- Çavuşoğlu’nun Hamburg’da konuşacağı salonun değiştirilmesi

Bakan Akdağ, bir gazetecinin, Almanya Dışişleri Bakanı Dr. Frank-Walter Steinmeier'in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Almanya'da konuşma yapacağı salonun değiştirilmesi konusunda, 'Ülke ilişkilerine zarar verir.' dediğini hatırlatması üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

'Sağduyulu bir ifade ancak bunun pratiğe yansıması lazım. Almanya'nın yaptığı demokrasiye, medeni bir ülkeye, medeni bir ülkenin davranışına asla sığmıyor. Toplantı yaptığımız bir salonun, 'neden bu toplantıyı Türklere yaptırdınız' diye salonun sahiplerine baskı yapılması ve lisanslarının iptal edilmesini de bugün basından takip ettim. Gerçekten bunlar utanç verici. Bu sağduyulu ifadeleri önümüzdeki günlerde pratik anlamda da düzelir. '
Kaynak: AA