Rize'de 'Yaşama Yol Ver' Kampanyası

Rize'de, 112 Sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve eksiksiz bir şekilde yürütülmesi için vatandaşlara 'Yaşama Yol Ver' kampanyası ile anlatılmaya devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından 'Yaşama Yol Ver' sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında ambulanslara trafikte yol verilmesi için bilinçlendirme ve farkındalık çalışması yapıldı.

Şehir merkezinde İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerinin desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte sürücülere, ambulanslara trafikte yol verilmesi için bilinçlendirme amacıyla sağlık personelleri tarafından broşür ve proje materyalleri verildi.

Etkinliğe katılan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Zikrullah Tüfekçi, yaptığı konuşmada, trafikte ambulansın geçiş önceliğine dikkat çekmek için İl Emniyet Müdürlüğü ile ortak bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu senenin ortak temasının 'Yaşama Yol Ver' olduğunu ifade eden Tüfekçi, 'Acil sağlık hizmetlerinin doğru verilmesini temin etmek, gereksiz aramanın önlenmesi ve acil hastalarda vakit kaybının önüne geçilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu tür etkinliklerin yıl boyunca devam edecek. İnşallah bir farkındalık yaratmış oluruz. Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olunması istiyoruz.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA