Ordu Barosu Açıklaması 'Kadına Ayrımcılık Sürüyor'

ORDU Ordu Barosu Kadın Hukuku Komisyon Başkanı Av. Sibel Torun, günümüz yasalarında kadınlara eşit haklar tanınmış olmasına rağmen Türkiye’de kadınlara karşı ayrımcılık zihniyetinin olduğunu savundu.

Ordu Barosu Açıklaması 'Kadına Ayrımcılık Sürüyor'
Ordu Adalet Sarayı önünde Baro olarak basın açıklaması yapan Av. Sibel Torun, günümüz yasalarında kadınlara eşit haklar tanınmış olmasına rağmen Türkiye’de kadınlara karşı ailede, eğitimde, istihdamda, siyasette ayrımcılığın devam ettiğini söyledi.

Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, çocuk gelin sorunlarına çözüm getirmek için özellikle son on yılda kararlı bir devlet politikası uygulanmadığını vurgulayan Torun, “2017 yılının sadece Ocak ayında 38 kadın evliliğini veya ilişkisini sonlandırmak istediği için, kendi hayatına dair karar almak istediği için kocası veya yakın aile bireyi bir erkek tarafından katledilmiştir. Eşit hak mücadelesi için çıkmış olduğumuz yolda en temel hakkımız olan yaşama-hayatta kalma hakkımız için mücadele etmek zorunda kalmaktayız. Şiddetin, ayrımcılığın her türüne hayır diyoruz” dedi.

Torun, son olarak “Şiddetin olmadığı, özgürlüklerin kısıtlanmadığı, gerçek demokrasinin yaşandığı bir Türkiye umuduyla tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz” diye konuştu.

Basın açıklamasına Ordu Baro Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadın Hukuku Komisyonu üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA