Müezzinoğlu'ndan Türk Metal Sendikasına Başsağlığı Ziyareti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: '(Bursa'da otobüsün devrilmesi) Türkİş camiası olarak, biz de onların paydaşı olarak, bugün bu olayın acısını, üzüntüsünü yaşıyoruz' Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak: 'Yaralılardan hiçbirinin hayati tehlikesi yok. Daha çok kolu ve ayağında kırık olan arkadaşlar var'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa-Ankara karayolunda dün yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 7 kadın üyesi yaşamını yitiren Türk Metal Sendikası yetkililerine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, Türk Metal Sendikası Bursa Şubesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, kadınların ömürleri boyunca emek peşinde olduğunu söyledi.

Çalışan kadınların hakkettikleri yeri yakalaması, sürecin daha olumluya gitmesi temennisinde bulunan Müezzinoğlu, şunları belirtti:

'Türk-İş camiası olarak, biz de onların paydaşı olarak, bugün bu olayın acısını, üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama buradan güzellikler elde etmek adına, çalışan, istihdamdaki kadın adına gelecek süreçlerde, daha farklı neler yapabiliriz, onları da önümüzdeki günlerde, daha güçlü bir şekilde değerlendireceğiz. Türk İş Konfederasyonu Başkanına ve Türk Metal Sendikasının Başkanına başınız sağolsun diyorum. Ailelere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.'

Müezzinoğlu, cenaze törenlerine katılım konusunda milletvekilleri, vali ve sendika yöneticileriyle bir değerlendirme yapacaklarını ifade ederek, 'Belki farklı cenazelere katılacak şekilde, programımızı yapacağız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız da yolda, o da geliyor.' dedi.

- 'İlk planda insani hatanın olduğu görünüyor'

Trafik kazasının nedenine ilişkin incelemelerin emniyet birimlerince sürdürüldüğüne değinen Müezzinoğlu, 'Hava koşullarında bir olağanüstülük yok, yağış, kar kış yok. Yol, bölünmüş, otoban standardında bir yol. İlk planda bir insani hatanın var olduğu görünüyor ama incelemelerden sonra emniyet gerekli açıklamayı yapacaktır.' ifadelerini kullandı.

- 'Hiçbirinin hayati tehlikesi yok'

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak da yaralıların durumu hakkında bilgi verdi.

Kavlak, bazı yaralıların hastanedeki tedavilerinin sürdüğünü belirterek, 'İnegöl Devlet Hastanesinde 5 arkadaşımız kaldı. Akşam 4 arkadaşımızı özel bir hastaneye sevk ettik. İki arkadaşımız Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görüyor. Bir arkadaşımız yine özel bir hastanede. Bir arkadaşımız da İstanbul'da özel bir hastanede. Bugün öğleden sonra ameliyata girecek.' diye konuştu.

Hastanelerdeki yaralıların genel durumunun iyi olduğunu vurgulayan Kavlak, 'Yaralılardan hiçbirinin hayati tehlikesi yok. Daha çok kolu ve ayağında kırık olan arkadaşlar var. Sabah da hem arkadaşlarımızın yanındaki refakatçilerle hem de doktorlarla görüşme imkanı bulduk. Çok şükür, en büyük mutluluğumuz, onların hayati tehlikesinin olmaması ve sağlıklarının daha iyiye gitmesi.' değerlendirmesinde bulundu.

Ziyarete, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da katıldı.

Kaynak: AA