Minik Irmak'ın katiline ağırlaştırılmış müebbet

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde henüz 4 yaşındayken cinsel istismara uğrayan ve canice öldürülen Irmak Kupal’ın katiline, 51 yıl ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Minik Irmak'ın katiline ağırlaştırılmış müebbet
Minik Irmak'ın katiline ağırlaştırılmış müebbet
Alaşehir ilçesinde 14 Ekim 2016 tarihinde meydana gelen olayda, 4 yaşındaki Irmak Kupal, komşuları Himmet A. tarafından cinsel istismara uğramış ardından vahşice öldürülmüştü.

Minik Irmak'ın katili Himmet A.'nın yargılandığı davanın son duruşması bu sabah Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Mahkeme, Himmet A. için 51 yıl ve ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına hükmetti.

OLAY


Alaşehir'de 14 Ekim tarihinde evlerinin önünden kaybolan Irmak Kupal'ı öldürdüğünü canlı yayında itiraf eden ve İstanbul Bahçelievler Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Müge Anlı ile Tatlı Sert Programının arasında gözaltına alınan Himmet A., Manisa'ya getirilmişti. Adliyeye sevk edilen zanlı, çıkartıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderilirken, Himmet A.'nın emniyetteki ifadesinde, Irmak'ı tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğünü, daha sonra cesedi Ilıca Mahallesi Sarıkız Çayı kenarındaki bir üzüm bağına gömdüğünü söylediği belirtilmişti. Bu ifadelerin üzerine üzüm bağında, 8 kepçeyle aralıksız kazı çalışmaları sürdürülmüş, bir taraftan Ankara'dan getirilen ceset bulmak için eğitilmiş 'Ateş' ve 'Barbie' isimli köpekler de arama çalışmalarına katılmıştı. 3 gün süren kazı çalışmalarının ardından minik Irmak'ın cansız bedeni 22 Ekim tarihinde saat 16.30 sıralarında bulunmuştu. Minik Irmak'ın cansız bedeni 23 Ekim tarihinde düzenlenen cenaze töreninin ardından defnedilmişti.
Kaynak: İHA