Melikgazi Belediyesi'nden '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne Özel Sergi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile Melikgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurs öğrencilerinin El İşi Ürünleri Sergisi Forum Kayseri AVM’de düzenlenen törenle açıldı. Başkan Memduh Büyükkılıç ve Ak parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu ile birlikte, sergi açılışı öncesinde bayan meclis üyeleri, Melikgazi Belediyesi’nde görev yapan bayan personellerle öğle yemeğinde bir araya gelerek bu anlamlı günlerini kutlayarak karanfil hediye ettiler.

Melikgazi Belediyesi'nden '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne Özel Sergi
Halkın, özellikle hanımların beğenisine sunulan eserlerin kursiyerler tarafından yapıldığını ve hepsinin birer Anadolu motifi taşıdığını dolayısı ile birer sanat eseri olduğunu belirten Başkan Memduh BüyükkılıçMelikgazi Belediyesince her yıl ilk ve sonbahar olmak üzere iki dönem Meslek Edindirme kursları açıyoruz. 16 ayrı semtte kurs merkezimiz mevcuttur. Makrome, Ev tekstili, giyim, takı-tasarım, dikiş, nakış, tekstil boyama, kilim dokuma gibi branşlar da açılan kurslara ev hanımları büyük ilgi göstermektedir. Ev hanımları bu vesile ile hem boş zamanlarını öğrenerek değerlendirmekte, hem de ev ekonomilerine katkı sağlamaktadırlar “ dedi.

Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ve eşi Ayşe Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve eşi Necmiye Büyükkılıç, AK Parti il Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Ak Parti Melikgazi Kadın Kolları Başkanı Selma Kocaoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve belediye birim müdürleri sergide yer alan eserleri tek tek gezerek bilgi aldılar ve bu güzel eserlerinden dolayı kursiyerleri tebrik ettiler.

Bu tür kurslar ile Anadolu Kültür ve Sanatının öğretildiğini, gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olduğundan dolayı ise bölgesel kültürün yaygınlaştırıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile kadınlara yönelik çalışmaları sergilemek istediklerini kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Forum Kayseri AVM’de açılan sergisinin iki gün süre ile açık kalacağını ve mutlaka gezilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Sergiye iştirak eden misafirler ile sergiyi gezen misafirlere karanfil hediye edildi.
Kaynak: İHA