Meclis, Staj Öğrencilerine Ücret Ödenmesinde Sorunları Araştıracak

Sorunları araştırmak için Dilekçe Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyonun başkanlığına AK Parti Bursa Milletvekili Mesten seçildi.

Mesleki Eğitim Kapsamında staj gören öğrencilere ücret ödenmesindeki sorunların araştırılması ve alınabilecek önlemlerin belirlenmesi amacıyla Dilekçe Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon ilk toplantısını yaptı.

Alt Komisyon, bugün geçici olarak AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar başkanlığında toplanarak, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten'i başkanlığa seçti.

Mesten, toplantıda yaptığı konuşmada, Komisyona, mesleki eğitim kapsamında staj gören öğrencilere ücret ödenmediği ve öğrencilere ücret istemediklerine ilişkin belge imzalattırıldığına yönelik şikayetler geldiğini söyledi.

Bunun üzerine konunun ayrıntılı olarak incelenmesinin faydalı olacağını düşünerek, alt komisyon kurulmasına karar verdiklerini belirten Mesten, Komisyonun çalışmalarına ilişkin yol haritası kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumundan bilgi alacağını, usulsüzlüklerin ne derecede olduğuyla ilgili kurumlardan rapor isteyeceğini, dilekçe sahiplerini ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini dinleyeceğini kaydetti.
Kaynak: AA