Malatya Valisi Mustafa Toprak'dan Yeni Kaymakama Hayırlı Olsun Ziyareti

Malatya Valisi Mustafa Toprak, yeni göreve başlayan Arguvan İlçe Kaymakamı Cuma Emeç’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Malatya Valisi Mustafa Toprak'dan Yeni Kaymakama Hayırlı Olsun Ziyareti
Yeni Kaymakama görevinde başarılar dileyen Vali Toprak, ziyarette ilçenin sorunları, ilçede yapılan ve yapılmakta olan hizmetlerle ilgili olarak da Kaymakam Emeç’ten bilgi aldı.

Ziyarette konuşan Vali Toprak, Arguvan ilçesinde yapımı büyük bir hızla devam eden Yoncalı Barajının tamamlanmasıyla birlikte şu anda verimli olan ancak üretim sağlanamayan toprakların önemli ölçüde sulanabilir hale geleceğini ifade etti.

Sulanan verimli topraklar sayesinde yeni ürün çeşitleriyle birlikte tarımsal üretimin ve hayvancılığın daha iyi bir zeminde yapılacağını söyleyen Vali Toprak, Yoncalı Barajına su taşıyacak olan tünelin ihalesinin de yapıldığını, yer tesliminin gerçekleştirildiğini ve 9 km uzunluktaki tünelin inşaatına da en kısa sürede başlanacağını belirtti.

Vali Toprak, ayrıca Arguvan ile Arapgir arasındaki Deregezen Jandarma Karakol Komutanlığının arka tarafındaki araziye de Güneş Enerjisi İhtisas Endüstri Bölgesi kurulması konusunda çalışmaların bittiğini ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gerekli dosyanın gönderildiği bilgisini verdi.
Kaynak: İHA