Makedon Yetkililerden Yüksel'e Ziyaret

Makedon'yanın Radoviş kasabası yetkililerinden oluşan heyet, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'i makamında ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Makedonya'nın Radoviş kasabası yetkililerinin Başkan Yüksel'e dostluk ziyaretinde bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, önümüzdeki günlerde Radoviş kasabası ile kardeşlik protokolü imzalanacağı belirtildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Başkan Yüksel Radoviş'in kardeş şehir olduğunu ifade ederek, 'Radoviş Makedonya'nın güneydoğusunda yer alan bir kasaba ve belediye merkezidir. Makedonya ve Ergene arasında Ergene Belediyesi ile birlikte kültür mozaiği oluşturuldu. Bu tür kültürel etkileşimler iki ülke arasındaki dostluğu olumlu etkiledi.' ifadelerini kullandı.

Ergene ilçesinde çok sayıda Makedonya’dan göç eden vatandaşların yaşadığına dikkat çeken Yüksel, 'Kardeş şehir ilişkilerine önem veriyoruz. Ergene‘de göçmenlerinin yoğun olduğu bir yer. Dolayısıyla iki kültür arasında bağlarımızın güçlü olması önemlidir. Ergene ilçesinin tanıtılması için önemli projelere imza atıyoruz. Misafirlerimize kaldıkları iki gün boyunca ilçemizi gezdirdik, tanıttık.' diye konuştu.

Kaynak: AA