Kırşehir'de 'Haleplilere Yardım' Kampanyası

Kırşehir'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, düzenledikleri 'Haleplilere yardım' kampanyasında toplanan yardımları valiliğe teslim etti.

Hacı Cevat Efendi Vakfı (HACEV) ve Ahi Bacıyan Hayırda Yarışanlar Derneği üyeleri, Halepliler için toplanan 40 koli yardımı Kırşehir Valiliği'ne bünyesindeki yardım toplama merkezine getirdi.

Dernek olarak mazlumlar için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Ahi Bacıyan Hayırda Yarışanlar Derneği Başkanı Cenk Dulkadiroğlu, içerisinde kıyafet, bot ve kuru gıda bulunan 40 yardım kolisinin ihtiyaç sahiplerine ulaşması ile onlara destek olacaklarını söyledi.

Kırşehir Valiliği öncülüğünde başlatılan 'Haleplilere yardım' kampanyasına dernek üyeleri ile birlikte duyarsız kalmadıklarını vurgulayan Dulkadiroğlu, şöyle konuştu:

'Dernek üyelerimiz ve vatandaşlarımız ellerinden geldiğince yardımlar hazırladılar. Hacı Cevat Efendi Vakfı ile ortaklaşa kıyafet, bot ve kuru gıdadan oluşan kolilerin mağdur olan Halepli kardeşlerimize az da olsa faydası olsun istiyoruz. En kısa zamanda inşallah bölgedeki savaşlar sona erer ve huzur, barış tekrar bu bölgeye hakim olur.'

Kaynak: AA