KARDEMİR'den İstihdama Yüzde 10 Katkı

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş., istihdam seferberliği kapsamında mevcut çalışanlara ek yüzde 10 ilave istihdam yapacağını duyurdu.

KARDEMİR'den İstihdama Yüzde 10 Katkı
KARDEMİR A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, şirketin, özellikle 2002 yılından bu yana sürdürdüğü yatırımlar ile teknolojisini yenilemiş, kapasitelerini artırmış, katma değeri yüksek ürün çeşitliliğini sağlamış, eş zamanlı sürdürülen çevre, toplum ve insan odaklı projelerle de hayat bulduğumuz Karabük’te toplumsal beklenti ve ihtiyaçların karşılanmasına önemli katkılar sunduğu belirtildi.

KARDEMİR’in içerisinde adeta ikinci bir entegre demir çelik fabrikasının kurulduğu bu süreç sonunda üretimlerinin bugün için 2,5 milyon ton seviyelerine doğru çıktığı belirterek, “Ürün portföyümüze başta ray olmak üzere, ağır profil, çubuk ve kangal gibi katma değeri yüksek yeni ürünler eklenmiştir. Stratejik yatırım kapsamında yapımı süren demiryolu tekeri fabrikası ve birkaç ay içerisinde devreye alma çalışmaları başlayacak olan 4. Hava Ayrıştırma Tesisinin yanı sıra deneme üretimlerine başlanılan Ray Sertleştirme Yatırımımız şirketimizi daha rekabetçi, daha karlı, daha güçlü kılacaktır. Gerçekleştirilen 100 milyon doların üzerindeki çevre yatırımlarına ilaveten 40 milyon dolarlık yeni çevre yatırımlarına da başlanmıştır.Yine bu süreç içerisinde; Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, DÇ Enstitüsü, 500 kişilik Mustafa Gökçen Yücel Kapalı Spor Salonu, Hasan Doğan Halı Saha ve Tesisleri, Metin Türker Tesisleri, Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu ve bunların dışında onlarca sosyal sorumluluk projesi hayata geçirilmiştir” denildi.

"İstihdama ve eğitime destek"

Açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ’istihdam seferberliği’ çağrısına istinaden mevcut çalışan sayısına yüzde 10 ilave istihdam ile artırılmasına karar verildiği de belirtilerek, “Bu kapsamda; İŞKUR’a kaydı bulunan, 1987 ve sonrası doğumlu olup, Karabük nüfusuna kayıtlı, endüstri meslek liselerinin, meslek yüksek okullarının, teknik eğitim fakülteleri ve teknik okulların ’makina - metal - metalurji malzeme - döküm - tesviye - elektrik - elektronik - motor - otomasyon - elektronik haberleşme ve raylı sistemler bölümlerinden mezun, son 3 ayda işsiz (sigortasız) olan, erkekler için askerlik yükümlülüğü bulunmayan, ağır ve tehlikeli iş koşullarında çalışabilir yeterliliği olan adaylarla Mesleki Yeterlilik Mülakatları yapılarak ilave istihdam gerçekleştirilecektir. Bunun yanında Başbakanlık tarafından başlatılan ’Her İl’e Bir Okul’ kampanyası kapsamında Karabük Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol doğrultusunda ’Kardemir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Külliyesi’nin, şirketimizce kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak yaptırılmasına karar verilmiştir. Yenişehir bölgesinde, arsası da şirketimize ait olan yaklaşık 7,5 dönümlük alanda kurulacak olan 32 derslikli Kardemir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Külliyesi için imar tadilatı ve proje süreçleri 2016 yılının son çeyreğinde tamamlanmış olup, okul temelinin şirketimizin ve Karabük’ün kuruluşunun 80. yıldönümü olan 3 Nisan 2017 tarihinde atılması kararlaştırılmıştır” denildi.
Kaynak: İHA