Karapınarda 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' Toplantısı

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı tarafından 'Çalışma hayatında mili seferberlik' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan, Ereğli İŞKUR Müdürü Sait Eker, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın talimatı ile tüm yurtta istihdama yönelik çalışmaların başladığını kaydetti.

Amacın piyasada dolaşan parayı ve üretimi artırmak, kalkınmayı sağlamak olduğunu belirten Eker, şöyle konuştu:

'Devletimiz destekleri, teşviki iş verenlere veriyor ama işsizlere yarıyor. Bu desteklerle issizler işe kavuşuyor, sosyal refaha kavuşuyor. Devletimiz teşvikleri istihdama yöneliktir. Günümüzde artık ekonomimizin iyi olması gerekiyor. Çünkü ülkemiz zor günlerden geçiyor. Paketin, tüm gelir vergilerini ve tüm primlerini destekleyecek şekilde iş verenlerin maliyetlerini azaltarak istihdamı artırmayı amaçlamaktadır. Çalışma talebin varsa çalışma talebi senden, destek devletten. Şu ana kadar açıklanmış teşvik paketleri içerisinde istihdamı artıracak, işsizliği azaltacak en önemli teşviklerden biri.'

Toplantıya, Kaymakam Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Sözen ile iş adamları katıldı.

Kaynak: AA