Kadınlar Günü'nü 'Amazon Kadınlar' İle Kutladılar

Sinop'ta Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen etkinlikle bir araya gelen kadınlar Amazon Kadınlar Dans Grubu Topluluğu'nun gösterileriyle gönüllerince eğlendi.

Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya gelen kadınlar, Amazon Kadınlar Dans Grubu Topluluğu tarafından sunulan dans gösterileriyle doyasıya eğlendi.

Kentte faaliyet gösteren Telvin Sanat Akademisi bünyesinde oluşturulan Amazon Kadınlar Dans Grubu Topluluğu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel hazırladıkları dans gösterileriyle Sinoplu kadınların beğenisini topladı.

Sinop Belediyesi Aşıklar Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte sahne alan 5 kişiden oluşan topluluğun sunduğu gösteriye zaman zaman kadınlar da eşlik etti.

Telvin Sanat Akademisi Genel Yayın Yönetmeni Gülbahar Karaduman Karslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaptıkları danslarla hem kadınları eğlendirmek hem de kadınların savaşçı gücünü göstermek istediklerini söyledi.

Amaçlarının kadınları eğlendirirken bir yandan da düşündürmek olduğunu vurgulayan Karslı, 'Ülkemizde hiç istemememize rağmen kadınlarımıza karşı şiddet uygulanıyor. Biz özel günde sahne alarak dans gösterimizle hem olayın bu tarafına dikkati çekmek hem de onları biraz eğlendirmek istedik. Umarım gösterimizi beğenmişlerdir. Onları biraz mutlu edebildiysek ne mutlu bize.' dedi.

Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fame Mahmutoğlu Ustacan ise gösterilerinden ötürü Amazon Kadınlar Dans Grubu Topluluğu'na teşekkür ederek, tüm kadınlar için eşit ve daha huzurlu bir hayat temennisinde bulundu.

Etkinliğe, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Baki Ergül, Vali Hasan İpek'in eşi Gülten İpek ve çok sayıda kadın katıldı.
Kaynak: AA