Kadına Yönelik Şiddete Karşı İmza Topladılar

Sivas’ta Milliyetçi Kadınlar Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadına yönelik şiddete karşı imza topladı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı İmza Topladılar
Cumhuriyet Meydanında stant açan Milliyetçi Kadınlar Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla imza kampanyası düzenledi.

Kampanyaya erkekler ve kadınlar yoğun ilgi gösterdi. 8 Mart’ın bir kutlama değil anma günü olduğunu söyleyen Milliyetçi Kadınlar Derneği Doç. Dr. İsmihan Göze,"Bugün bizlere 1857’de daha iyi koşullarda çalışmak isteyen kadınların 129’unun yakılarak öldürülmesini hatırlatır. Bugün bizlere ’kraldan çok kralcı olan’ egemen güçlerin koruyucuların nasıl zalim olabileceğini hatırlatır. Bugün bizlere dünyada kadınlar haklarını elde etmek için çırpınırken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınına sunulan tüm özgürlükleri hatırlatır. Kolay elde edilen hakların değeri tam fark edilememektedir. Günümüzde tamda bu durumdayız" dedi.

2016 yılında 328 kadın cinayeti 2017 Ocak ayında ise 29 kadın cinayeti işlendiğini belirten Göze,"Şiddeti normalleştiren söylemler çok tehlikelidir. Artık yeter devlet kadını, çocuğunu artık nutuk atarak değil yasa çıkararak korumalıdır. Anneler, babalar size sesleniyoruz. Çocuklarınız sizin yazdığınız kitaplardır. Rol modelleri sizlersiniz. Ailenizde dayak ve şiddet varsa çocuklarınızda bunu normal algılayacak ve ileri de kendi yaşamında şiddeti sürdürecektir" diye konuştu.

Kaynak: İHA