Kadın Sanatçıların Eserleri 8 Mart'ta Görücüye Çıktı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 40 kadın sanatçının eserlerinden oluşan "Nür-u Nisa" sergisi Pendik’te sanatseverle buluştu. Serginin açılışını Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, kadınlarla birlikte yaptı.

Kadın Sanatçıların Eserleri 8 Mart'ta Görücüye Çıktı
Pendik Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptı. 40 kadın sanatçının eserlerinden oluşan "Nür-u Nisa" sergisi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezinde ziyaretçilere kapılarını açtı. Hat, tezhip, kat’ı ve minyatürden oluşan 73 eserin yer aldığı serginin açılışını Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, kadınlarla birlikte yaptı.

Serginin açılışında konuşan Başkan Şahin, sanatın toplumları medenileştirdiğine dikkat çekti.

Başkan Kenan Şahin, "40 tane kadın sanatçımızın muhteşem bir sergisi. Şehrin sanatıyla, sporuyla buluşmadıkça sadece şehirde bir apartmanda yaşıyor olmak, şehirli ve medeni olmayı sağlamıyor. Belediyemizin çok sayıda kursları var, zaman zaman eleştiriliyor. Bu kadar kurs oldu, bu kurslardan ne yetişti? İşte böyle sanatseverler. Çünkü bu da lazım. Yeteneğin üzerine bu eğitimler mutlaka destek veriyor. Binlerce kursiyerin devam ettiği sanat atölyelerinden zaman zaman arada büyük ustalar çıkıyor ama artık binlerle ifade edilen sergi açılışları yapıyoruz. Böyle bir sanatsever kitlenin oluşması, sanatçının o emeğine karşı iltifatın olması maharetli ellerin güzel ürünler ortaya koymasını sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Şahin, kadınlara yönelik çalışmaların süreceğini ifade etti.

Başkan Şahin açılış kurdelesini kestikten sonra kadınlarla birlikte sergiyi gezdi. Sergideki eserler hakkında sanatçılardan bilgi alan Başkan Kenan Şahin, eserleri dikkatle inceledi.

Sergi 16 Mart’a kadar gezilebilecek.
Kaynak: İHA