İşaret Dili Programı Sona Erdi

Zonguldak Halk Eğitim Merkezince düzenlenen işaret dili programında başarılı olan kursiyerlere belgeleri verildi.

Yaklaşık üç ay süren 120 saatlik programı başarıyla tamamlayan öğrenciler için eğitimin yapıldığı Uzun Mehmet İşitme Engelliler Ortaokulu'nda tören düzenlendi.

Türk İşaret Dili Eğitmeni Dursun Duman, gazetecilere yaptığı açıklamada, işaret dilini herkesin öğrenebilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen kursu tamamladıklarını söyledi.

Toplum içerisinde farkındalık yaratmayı ve engellilerin de herkes gibi yaşamalarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Duman, şöyle konuştu:

'İşitme engellilerimizin çarşıda, pazarda veya otobüste anlaşabilecek en az bir insana denk gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Kursumuza bu doğrultuda farklı mesleklerden birçok kişi katıldı. Halk Eğitim Merkezimiz bizlere çok yardımcı oldu. Onların engellerini unutturmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. 34 öğrenciye sertifikalarını verdik. Kursumuz 3 ay sürdü. Öğrencilerimize toplam 120 saatlik bir eğitim verdik. Bu kursumuz sonunda öğrencilerimiz, herhangi bir işitme engelli bireyle karşılaştıklarında rahatlıkla iletişime geçebilecekler. İşaret diline yoğun bir talebin olması bizi sevindiriyor. Bu dili öğrenenlerinin başkalarını öğretme çabaları, işaret dilinin giderek yaygınlaşmasını sağlıyor.'

Duman, Uzun Mehmet İşitme Engelliler Ortaokulu Müdürü Sinan Davulcu'nun bu iş için çok emek verdiğini anlatarak, 'Okulumuz bu işin başlangıç noktasıydı. Bu işin ilk verildiği yer, tohumlarının atıldığı yer burası. Buradan çocuklarımızı geliştirerek liselere gönderiyoruz. Zonguldakişaret dili eğitmenleriyle dolduruyoruz. İnşallah artarak devam edeceğiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA