Iraklı 2 Çocuğun Ölümüne Sebep Olan Minibüs Sürücüsüne 3 Yıl 4 Ay Hapis

Samsun’da minibüs ile çarptığı Iraklı 2 çocuğun ölümüne sebep olan minibüs sürücüsü yargılandığı mahkeme tarafından 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Iraklı 2 Çocuğun Ölümüne Sebep Olan Minibüs Sürücüsüne 3 Yıl 4 Ay Hapis
Kaza, Samsun’un İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi Barış Bulvarı üzerinde 3 Ocak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mustafa D.(23) idaresindeki 55 ARP 12 plakalı minibüs, yaya olarak yolun karşısına geçmekte olan Iraklı Mohammed Kannah (12) ile akrabası Hashım Naıemı’ye (12) çarptı. Minibüsün çarpanın şiddetiyle savurduğu çocuklar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ortaokul 6. sınıf öğrencisi olan Iraklı çocuklar yapılan müdahalelere rağmen acil serviste hayatlarını kaybetti.

Kaza sonrası gözaltına alınarak tutuklanan minibüs sürücüsü Mustafa D. hakkında Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde "taksirle 2 kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında minibüs sürücüsü Mustafa D. kendini savunarak, "70-80 kilometre hızla giderken bir acın beni solladı ve bu sırada hızımı azalttım. Beni sollayan kamyonetten kurtulan çocuklar biranda önüme atladılar. Kurtulma imkanım olmadı. Olaydan dolayı çok üzgünüm" dedi.

Adli Tıp Kurumundan gelen rapor duruşmada okundu. Raporda, kazada yaya üst geçidi olmasına rağmen çocukların üst geçidi kullanmayıp tel örgü ile kapatılmış, yaya geçişinin yasak olduğu yoldan geçiş yaptıklarından asli kusurlu oldukları, sürücünün ise kavşağa yaklaşırken hızını azaltmadığı için tali kusurlu olduğu kanaatine varıldı.

Mahkeme heyeti minibüs sürücüsü Mustafa D.’yi "birden fazla kişinin taksirle ölümüne sebep olmak" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıp, tutukluluk halini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.
Kaynak: İHA