HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Açıklaması

'Biz referandumda memleket hayrına olacağını düşündüğümüz için kararımızı 'evet' yönünde kullandık. Bizim öngörümüz evet oyunun daha fazla çıkacağı yönünde'

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 'Biz referandumda memleket hayrına olacağını düşündüğümüz için kararımızı 'evet' yönünde kullandık.' dedi.

Genel Başkanı Zekeriya Yapıcığlu, parti il binasını gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK’nın çukur siyaseti kapsamındaki saldırılarının ardından Şırnak'ta vatandaşın sıkıntılarını yerinde görme fırsatı bulduğunu söyledi.

Vatandaşın yaşadığı sıkıntılarına ilişkin rapor hazırlayacaklarını dile getiren Yapıcıoğlu, yaşananlardan ders çıkarılmasını istedi.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına dikkati çeken Yapıcıoğlu, 'Biz referandumda memleket hayrına olacağını düşündüğümüz için kararımızı 'evet' yönünde kullandık. Bizim öngörümüz 'evet' oyunun daha fazla çıkacağı yönünde.' ifadesini kullandı.

Yapıcıoğlu, bazı kesimlerin medyada kendilerine haksız eleştiri yaptığını işaret ederek, şöyle konuştu:

'Biz Kürt'üz ama ne Kürtçüyüz ne Türkçüyüz ne de IŞİD'çiyiz. Biz Müslümanız. Haksızlığa uğramış olanın kim olduğuna da bakmıyoruz. Onun hangi dili konuştuğunu, hangi etnik kimliği taşıdığını da sormuyoruz. Bir kişi haksızlığa uğramışsa biz onun uğramış olduğu haksızlığı dile getirmek isteriz.'

Terör örgütü PKK’nın sermayesinin elindeki silah olduğunu belirten Yapıcıoğlu, siyasi destek verenlerin desteklerini çekmesi halinde terör örgütünün siyasetten ve şiddetten vazgeçeceğini kaydetti.

Kaynak: AA