Harran Üniversitesinin Dünü Bugünü Programı Düzenlendi

Harran Üniversitesinin 25. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde ’ adlı program gerçekleştirildi.

Harran Üniversitesinin Dünü Bugünü Programı Düzenlendi
Üniversitenin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen ‘Harran Üniversitesinin Dünü Bugünü" konulu kutlama programına Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik, dekanlar, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Üniversite Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Nacar, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program açılışında selamlama konuşması yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, etkinliğe katılan Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve katılanlara teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik, 1992 yılında eğitim öğretime başlayan üniversitenin 13 fakültesinin bulunduğunu belirterek, "Halfeti dışındaki ilçelerimizde Meslek Yüksekokulu var. Ayrıca merkezde de üç ayrı Meslek Yüksekokulu bulunuyor. Bunun yanında bir Yüksekokulumuz ve Endüstrimiz de mevcuttur. Şu anda toplam 25 bin öğrencimiz bulunmaktadır. Üniversitemiz 25-30 yılık geçmişle beraber iyi bir durumda olduğumuzu söylemek istiyorum ve inşallah daha iyi yerlere geliriz” dedi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Necmi Dedeoğlu, 105 kareden oluşan ‘Harran Üniversitesinin Dünü Bugünü’ adlı bir sunum gerçekleştirdi. AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de öğrencilerle kısa bir söyleşi yaptı. Öğrencilere daha önce kendileri gibi bu sıralardan geçtiğine dikkat çeken Cevheri, “Ben öğrencilik günlerimi özlüyorum. Sizler de aradan belli zaman geçtiğinde okulunuzu arayacaksınız. Öğrencilik yıllarınızın kıymetini iyi bilin. Kendinizi geliştirmeye çalışın. Bu dönemler sizin en verimli çağlarınızdır. İbadet nasıl Allah’ın rızasını kazanmak için yapılıyorsa sizde kendinizi daha iyi yerlere taşıyacak şekilde hakkını vererek, derslerinize eğilin. Kendinizi geliştirin. Aydınlık yarınlara ulaşabilmemiz için ülkemizin kendini sürekli yenileyen ve bilimi düstur edinmiş sizin gibi genç dimağlara ihtiyacı var” dedi.

“Derslerimi hiç aksatmadım”

Hocalık yaparken derslerini hiç aksatmadığını söyleyen Cevheri, “Hep zamanında derslere girdim. Yaptığım işleri tam layıkıyla yapmaya gayret gösterdim. Şimdiki görevimde de aynı prensipleri uygulamaya çalışıyorum. Sizlere de tavsiyem samimiyetle ciddiyetle öğrencilik döneminizi, çalışmalarınızı ve ömrünüzü geçirin. Kesinlikle faydasını görürsünüz” diye konuştu.

Program sonunda plaket taktimi yapıldı.
Kaynak: İHA