Harran Üniversitesinde İstiklal Marşı Konferansı Düzenlendi

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından, İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü dolayısıyla, ‘Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’ konulu konferans düzenlendi.

Harran Üniversitesinde İstiklal Marşı Konferansı Düzenlendi
Harran Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü ve Kariyer Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte emekli akademisyen ve şair yazar Mustafa Özçelik konuşmacı olarak katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi büyük amfisinde düzenlenen konferansa akademisyenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Programın açılışında konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan böyle bir etkinliği düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, “İstiklal Marşını bu millete armağan etmiş olan Mehmet Akif’i bütün Türk milleti, özellikle yeni nesil yakından tanımalıdır. Çünkü o, memleketin dert ve sıkıntılardan kurtulmasında halkın ve gençliğin eğitiminde ileri sürdüğü görüşleri ve fikirleri ile mükemmel bir rehber, gerçek bir eğitimcidir. Bu duygu ve düşüncelerle Mehmet Akif Ersoy’u şükranla anıyor, üniversitemizin öğretim üyesi ve öğrencilerine en iyi dileklerimi, sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Hamit Derman da konferansta söz alarak öğrencilere gençlik merkezlerin faaliyetlerinden bahsetti.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Şair ve Yazar Mustafa Öztürk, “Mehmet Akif, sözü ve eylemi birbiri ile tam uyum sağlayan ve buna aykırı davranışları asla affetmeyen nadir, örnek insanlardan biridir. Mehmet Akif, Asım’ın Nesli’ni ideal nesil olarak niteler. Asım, Mehmet Akif’in ideal bir gençlik simgesidir. Vatanın dört bir tarafının işgal edildiği bir dönemde Akif, geleceğe asımla bakmakta, onunla teselli bulmakta, asımın iradesi ile ülkenin kurtulacağına inanmaktadır. Çünkü ülkenin geleceği iyi yetişmiş kuşaklarla mümkündür. Mehmet Akif Ersoy, Türk milletinin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duymuş, şan ve şerefle dolu Türk tarihine hayran olmuştur. Bunu da eserlerinde yansıtmıştır. Amacı, yurdunu, milletini seven ve yeri geldiğinde uğrunda ölebilen karakterde insanlar yetişmesini sağlamaktır. Bunu şu dizelerle dile getirmektedir. "Sahipsiz olan memleketin batması haktır sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan, Şair-Yazar Mustafa Özçelik’e plaket sunarken Mustafa Özçelik de öğrenciler için kitaplarını imzaladı.
Kaynak: İHA