Halk Oylamasında Doğru

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında Kırıkkale'de vatandaşlara hitap etti.

İnce, Hüseyin Kahya Parkı'nda yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin 'hayır' kampanyası için destek istedi.

'Evet' diyenlerin de 'hayır' diyenlerin de bu memleketin evladı olduğunu ifade eden İnce, şöyle konuştu:

'Ne evet diyenler teröristtir ne de hayır diyenler teröristtir. Bizim FETÖ'yle de işimiz olmaz PKK'yla da işimiz olmaz. Biz cumhuriyetçiyiz, Atatürkçüyüz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'evet' diyormuş. Bahçeli, 'evet' diyebilir. Görüyorum ki, ülkücüler 'hayır' diyor. Ben bunu görüyorum. Evet diyecek dostlarım, siz neye evet dediğinizin farkında mısınız? Böyle bir yetki bir kişiye verilir mi? Bu yetkiyi kimseye verme. Bu yetki verilmez. TBMM'nin itibarını aşağı indirmeyin. Halk oylamasında evet çıkması halinde milletvekili sayısı 650 olacak. Yeni sistemde evet denirse bakanlar dışarıdan olacak. 30 bakan, 20'de yardımcı etti mi 50. 600'de milletvekili 650 olacak.'

Konuşmasının ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla programa katılan kadınlara çiçek dağıtan İnce, daha sonra kentten ayrıldı.

Kaynak: AA